Fas Büyükelçisi Lotfi Aouad, Beyşehir'de

Fas Büyükelçisi Lotfi Aouad, Beyşehir'de

KONYA (AA) - Fas Büyükelçisi Lotfi Aouad, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Turizm Fakültesi'nin 2015 - 2016 akademik yılı açılış programına katıldı.Büyükelçi...

KONYA (AA) - Fas Büyükelçisi Lotfi Aouad, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Turizm Fakültesi'nin 2015 - 2016 akademik yılı açılış programına katıldı.

Büyükelçi Aouad, SÜ Beyşehir Turizm Fakültesi'nde yaptığı konuşmada, Fas-Türkiye ilişkilerinin her sektör ve ortamda çok iyi durumda olduğunu söyledi.

Eğitim anlamında iki ülke arasında güzel şeyler yapılabileceği vurgulayan Aouad, "Hem Fas hem Türkiye'de, 'turizm' gelişmeye katkı sağlayan unsurlardan. Ümit ederim ki Beyşehir'deki bu ilk adımla Fas'ta herhangi bir üniversite ya da şehirle ilişkiler kurabilir, daha güzel şeyler yapmanın adımlarını atabiliriz" diye konuştu.

SÜ Rektör Yardımcısı Hasan Kürşat Güleş ise Auoad’ın büyük bir Türkiye sevdalısı ve dostu olduğunu vurguladı. Selçuk Üniversitesi’nin Fas’ın en önemli üniversiteleriyle bir araya getirdiğini anlatan Güleş, "O günden beri Selçuk Üniversitesi’nin, Fas’taki üniversitelerle çok ciddi ilişkileri var. İnşallah bu ilişkileri bundan sonra Beyşehir’e taşımayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Abdullah Öztürk de, Beyşehir’de yapacakları faaliyetlerle ilçeyi turizm bölgesi ilan edeceklerini aktardı.

Programa, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Hüyük Kaymakamı Bayram Türker, Derebucak Kaymakamı Haydar Köktaş, meslek yüksek okulu müdürleri, akademisyenler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve işadamları katıldı. 

Aouad daha sonra tarihi Eşrefoğlu Camisi'ni gezdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı