Fas Büyükelçiliği'nden manken Saydan açıklaması

Fas Büyükelçiliği'nden manken Saydan açıklaması

Fas'ın Ankara Büyükelçiliği, manken ve kareograf Belgin Saydan'ın, Büyükelçiliğin düzenlediği bir etkinlikte darp edildiğine dair iddialarını, "karalayıcı, iftira ve dedikodu içerikli" olarak nitelendirdi

Fas'ın Ankara Büyükelçiliği, manken ve kareograf Belgin Saydan'ın kendilerine yönelik iddialarını "karalayıcı, iftira ve dedikodu içerikli" olarak nitelendirdi.

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, Saydan'ın Fas Büyükelçiliği’nin düzenlediği ve organizatör olarak görevlendirildiği tanıtım gecesinde darp edildiği ve diğer iddialara ilişkin basında yer alan haberin şaşkınlıkla karşılandığı bildirildi.

Açıklamada, "Saydan tarafından tarafımıza yöneltilen karalayıcı, iftira ve dedikodu içerikli bir haberi şaşkınlıkla karşılanmıştır" ifadeleri kullanılarak, şunlar kaydedildi:

"Saydan, Cer Modern’de gerçekleşen bu etkinlik sırasında Faslı yetkililer tarafından darp edildiğini iddia etmektedir. Etkinliğin başından sonuna dek sorunsuz akışı bu iftira ve yalana dayalı iddiaları çürütmektedir. Video kayıtları, 200 davetli, polis ve güvenlik görevlileri ve Cer Modern yetkilileri dahil hiç kimse hiçbir olaya tanık olmamıştır.

Bir diğer etkinliğin de moda defilesi gösterisi şeklinde Fas Mutfak Sanatları gecesinde 29 Mayıs'ta Hilton’da gerçekleştiğine değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sayın Belgin, ikinci defileye davet edilmeyince, zamansız ziyaretler, telefon aramaları, SMS gönderimleri, elektronik posta iletileri ile sürekli olarak Büyükelçiliğimizi tehditler ve aşağılamalar ile taciz ederek, Hilton’da yapılacak defileyi karıştıracağını ve Faslı stilist ile mankenlerine saldıracağını belirtmiştir. Sürekli tekrarlanan tehditler ve Sayın Belgin’in psikolojik durumu göz önüne alınarak, Esat Polis Karakolu ve Hilton Yönetimi, etkinliğin sorunsuz işleyişi açısından haberdar edilmiştir. Bütün bu önlemlere rağmen söz konusu kişi kışkırtıcı tarzda ve aşırı sinirli halde otele zorla girmiştir."

Açıklamada, söz konusu olaydan sonra manken Saydan'ın polise gidip üç gün önce Cer Modern'deki kokteylde gerçekleştiğini iddia ettiği darp olayını şikayet ettiğine değinilerek, şu ifadeler kullanıldı: 

"Bir kişinin darp edildikten sonra şikayette bulunmak için üç gün beklemiş olmasını anlamamız mümkün müdür? Sonuç olarak, Büyükelçiliğimiz  anlaşılmaz nedenlerle sorumsuzca bir tutum içine giren Sayın Belgin'in söylediklerini yalanlar. Doğruluğu kanıtlanabilir olaylar açıkça göstermektedir ki Sayın Belgin hiçbir zaman kötü muameleye maruz kalmamıştır. Tam tersi, kendisi Türkiye ve Fas arasındaki dostluğa ve işbirliğine adanmış bir etkinliği karıştırmak için girişimde bulunmuştur. Ayrıca, Sayın Belgin gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmediği tüm etkinlikler için ödeme almıştır."

- Darp edildiği iddiasıyla savcılığa başvurmuştu

Medyada yer alan haberlerde, manken ve koreograf Saydan, Fas Büyükelçiliği’nin düzenlediği ve organizatör olarak görevlendirildiği tanıtım gecesinde darp edildiği iddiasıyla savcılığa başvurduğu belirtilmişti.

Habere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmaya konu olan olay, mayıs ayında yaşandı. İddiaya göre manken ve koreograf Belgin Saydan, gecede düzenlenecek iki ayrı defilenin organizasyonuyla görevlendirildi. Cermodern’deki davet için kulise geçerek hazırlıklara başlayan Saydan kostümleri seçerken, aynı kulisteki Faslı modacılar arasında tartışma başladı. Kavgayı ayırmaya çalıştığı sırada Türk koreograf da tekme ve yumruklardan nasibini aldı. Bir süre sonra kostümlerin giyilmesi sırasında ise bu kez Faslı kadın modacının fiili saldırısına uğradı.

Saydan ve dört Türk mankenin Hilton Otel’de yapılması planlanan ikinci defileye de çıkarılmadıkları öne sürüldü. Büyükelçilik yetkililerinin, defileyi izlemeye giden koreograf Saydan’ı otelden zorla çıkardıkları da iddialar arasında.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı