Faruk Güllüoğlu'ndan Antalya'ya ikinci mağaza

Faruk Güllüoğlu'ndan Antalya'ya ikinci mağaza

Faruk Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Güllü:

ANTALYA (AA) - Baklavacılık sektörüne 1871 yılında başlayan Faruk Güllüoğlu, Antalya'da ikinci mağazasını açtı. 

Konyaaltı ilçesinde açılışı yapılan mağaza için tören düzenlendi. Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, önemli ve kaliteli markaları Antalya'da görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Bu tür çalışmaların turizmi de olumlu yönde önemli etkilediğini dile getiren Yüksel, Güllüoğlu markasının şubelerini Antalya'da daha fazla görmek istediklerini kaydetti. 

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de mağazanın hayırlı olması temennisinde bulundu. 

- 8 yılda 40 milyon liralık ciro

Faruk Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü de baklavacılık serüveninde 5. nesil olarak yollarına devam ettiklerini söyledi. Antalya ve çevresinde toplam yatırım miktarının 2 milyon lirayı aştığını ve 60 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Güllü, "2015 yılı sonuna kadar Antalya ve çevresine 4 mağaza daha açıp, toplam 4,5 milyon liralık bir yatırım büyüklüğüne erişmeyi ve 90 kişiye daha iş imkanı sunabilmeyi hedefliyoruz" dedi. 

Güllü, uzun vadede 3'ü merkezde yer almak üzere Antalya ve çevresinde toplum 10 mağazayla hizmet vermeyi amaçladıklarına işaret etti. 

Antalya'daki ilk mağazalarını, 2005 yılından bu yana yaklaşık 1,5 milyon kişinin ziyaret ederek, alışveriş yaptığını anlatan Güllü, "Turistlerin yapmış olduğu alışveriş, mağaza ciromuzun yaklaşık yüzde 20'sine denk gelmektedir" diye konuştu. 

Antalya'daki tek mağazalarında yıllık cirolarının yaklaşık 5 milyon liraya ulaştığını bildiren Güllü, "8 yılda ciromuz 40 milyon liraya ulaştı, yeni mağazayla bu ciro daha da artacaktır" dedi. 

Son 2 senede ağırlıklı fıstıklı ve cevizli olmak üzere, 120 bin kilodan fazla baklavanın Antalya mağazasında satıldığını açıklayan Faruk Güllü, Antalya'daki tesisin yıllık 240 ton baklava, 15 ton kuru pasta ve 45 bin adet turta üretme kapasitesine sahip olduğunu bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı