Faroe adaları Suriyeli mültecilere kapılarını açtı

Faroe adaları Suriyeli mültecilere kapılarını açtı

Faroe Adaları, Danimarka'da bulunan Suriyeli mültecilerin bir kısmını alacak

KOPENHAG (AA) - Danimarka Krallığı'na bağlı özerk Faroe Adaları'nın yerel yönetimi, Danimarka'ya gelen Suriyeli mültecilerden yaklaşık 60 aileyi kabul edecek.

Faroe Adaları'ndaki yerel yönetimin başbakanı Kaj Leo Holm Johannesen, çok küçük bir ülke olmalarına rağmen Danimarka'ya gelen Suriyeli mültecilerin bir kısmını ağırlayacaklarını söyledi. 

Johannesen, Danimarka radyosuna yaptığı açıklamada ''Ülke olarak zor durumdaki kişilere yardım etmek zorundayız. Biz ortak krallığa bağlı ülkeler olarak ortak bir şekilde hareket etmeliyiz ve bu hususta yapmamız gereken en doğru şey mülteciler konusunda payımıza düşen sorumluluğu almak olacak'' dedi.

Johannesen, ocak ayında Danimarka Başbakanı Helle Thorning Schmidt ile görüşmesinde bu teklifi sunduğunu ve şu anda planın devreye sokulduğunu açıkladı. Johannesen, gelecek aylarda 60 Suriyeli ailenin Faroe Adaları'na gönderileceğini belirtti. 

Halkının çoğunun balıkçılıkla uğraştığı ve bin 399 kilometrekarelik yüzölçümüne, yaklaşık 50 bin nüfusa sahip Faroe Adaları, Danimarka'ya bağlı olmasına rağmen 1948'den beri yerel bir yönetime sahip. Kopenhag'a 2 saat 10 dakikalık uçuş mesafesinde bulunan Faroe Adaları İzlanda'nın güneybatısında bulunuyor. İçişlerinde özerk olan ve AB üyeliği bulunmayan Faroe Adaları, adalet, savunma, ve dışişleri konularında Danimarka'ya bağlı.

Kaynak:Haber Kaynağı