Faiz oranlarındaki normalleşme devam ediyor

Faiz oranlarındaki normalleşme devam ediyor

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Brainard:- "Bilançoyu küçültme ve faiz oranlarını arttırma Fed'in para politikası hedeflerini yakalamaya katkı sağlayacak"

NEW YORK (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, faiz oranlarının normalleşme sürecinin devam ettiğini ve Fed'in bilançosunu kademeli olarak küçültmesiyle ilgili planlarının ilerleme kaydettiğini söyledi.

Brainard, New York'taki Ekonomik Araştırma Ulusal Bürosu'nda yaptığı konuşmada, ABD ekonomisi, faiz oranları ve Fed'in bilançosuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bilançoyu küçültme ve faiz oranlarını arttırmanın Fed'in para politikası hedeflerini yakalamaya katkı sağlayacağını vurgulayan Brainard, Fed'in bilançosunu küçültme kararını bugüne kadar ertelemesinin nedeninin faiz oranlarının yüksek bir seviyeye ulaşmasının beklenmesiyle ilgili olduğunu belirtti.

Brainard, iş gücü piyasası ve ekonomik faaliyetlerle ilgili verilerin güçlü gelmesi durumunda, Fed'in 4,5 trilyon dolarlık bilançosunu kademeli olarak küçültmeye yakında başlamasının uygun olacağını ifade etti.

Enflasyonla ilgili gelişmeleri yakından takip edeceğinin altını çizen Brainard, Fed'in yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşması için de faiz oranlarının daha da arttırılmasına dikkatli yaklaşacağını kaydetti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :