Fair Play Üniversiteler Kervanı

Fair Play Üniversiteler Kervanı

- TMOK tarafından düzenlenen fair play etkinliği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde gerçekleştirildi

MUĞLA (AA) - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından üniversitelerde fair play felsefesinin yayılması amacıyla düzenlenen Fair Play Üniversiteler Kervanı etkinliği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde yapıldı.
TMOK Fair Play Komisyonu üyeleri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar'ı etkinlik öncesinde makamında ziyaret etti. Murat Özbay başkanlığındaki komisyonun üyeleri, Harmandar'a fair play rozeti takarak plaket ve madalya takdim etti. Ziyaretin ardından üniversitenin Atatürk Kültür Merkezi'nde, Dünya Fair Play Karikatür Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Burada düzenlenen panelde konuşan Rektör Harmandar, ülkede dostluk, kardeşlik, sevgi ve barışın yaygınlaşması için bu tür etkinliklerin artması gerektiğini belirtti.
Dünya Fair Play Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Fair Play Birliği Başkan Yardımcısı Erdoğan Arıpınar da kervanın bir yaşam tarzı olduğunu anlatmak için üniversitelerde sporseverlerle buluştuğunu kaydetti.
Fair play'in sadece spora özgü bir kavram olmadığını, sosyal hayatta da benimsenmesi gereken bir düşünce olduğunu vurgulayan Arıpınar, esas amaçlarının geleceğin öğretmenlerine, yıldızlar yetiştirecek antrenörlerine, beden eğitimi öğretmenlerine ve spor adamlarına fair play'i anlatmak olduğunu dile getirdi.
TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Özbay ise dünyada fair play'in 1981'den itibaren yaygınlaştığına işaret ederek, "Ancak bu tarihten önce Ulu Önder Atatürk, 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' diyerek fair play'in tanımını çok daha önceden yapmıştı." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :