Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezi açılıyor

Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezi açılıyor

Meram Belediyesi tarafından Uluırmak Ali Hoca Mahallesi Çaybaşı Caddesi üzerinde yapımı gerçekleştirilen Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezi’nin açılışı 17 Temmuz Salı günü Saat 10.00’da düzenlenecek törenle gerçekleştirilecek.

Bölgelerin ihtiyacına göre yatırımlara devam ettiklerini ifade eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Kadim medeniyetimizin ihya edilmesi noktasında geleneksel mimarimizi gün yüzüne çıkarmak için örnek bir yatırımın daha açılışını gerçekleştiriyoruz. Mevlana Hazretleri’nin kadın müritlerinden Fahrünnisa Hatun Zaviyesi’nin yanında inşa ettiğimiz kültür merkezinden Uluırmak Saka, Uluırmak Ali Hoca, Fahrünnisa, Çaybaşı, Ziya Barlas ve Zafer Mahalleleri sakinleri başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız faydalanabilecek. 2 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahip olan tesisimiz 4 katlı bir yapıdan oluşuyor. Binamızın bodrum katında mescit, fitness alanı bulunurken zemin katında Evlendirme Memurluğu, Nikah Salonu, idari ofislerimiz, öğrencilerimiz için kütüphane ile çalışma salonları yer alıyor. Birinci katımızda ise bay ve bayanlara ayrı olmak üzere Mecalis-i Seb’a ve Fihi ma fih adlarını verdiğimiz sedirli sohbet salonlarımız bulunuyor. Yine son katta konferans salonumuz var. Ayrıca tesisimizde uzmanlarımız, bölgedeki ailelerimize danışmanlık ve çocuklarımıza psikolojik destek verecek” dedi.

Başkan Toru, Fahrünnisa Hatun Kültür Merkezi’nin açılışının 17 Temmuz Salı günü saat 10:00’da gerçekleştirileceğini belirterek tüm vatandaşları açılış törenine davet etti.

fahrunnisa-hatun-kultur-merkezi--(2).jpg