Facebook'ta bu mesajı paylaşmayın

Facebook'ta bu mesajı paylaşmayın

Facebook'ta kullanıcıların virgülüne dokunmadan paylaştığı "Durum çok ciddi." diye başlayan mesaj hesapları güven altına almıyor. Mesajı paylaşanlar bir deneyin parçası oluyor.

Sosyal medya devi Facebook'ta kullanıcılar virgülüne noktasına dokunmadan şu metni paylaşıyor:

İŞTE O MESAJ

"Durum çok ciddi. Yapmadığımız bir paylaşım yüzünden ceza almamak için, Jandarma Genel Komutanlığı Bilişim Suçları Sosyal Ağ Bildirgesi çerçevesinde, Facebook'un güvenlik açığından ötürü hesabım üzerinde bulunan tüm verilerimin (IP, fotoğraflarım, paylaşımlarım vs.) çarpıtma yolu ve yasa dışı bir şekilde sahte kişilerce kullanılmasından ve doğabilecek tüm zararlardan ilgili Türk Ceza Kanunu maddeleri gereğince Facebook sorumludur. Bu hesabımdan başka bir hesabım olmadığını bildirir ve gereğinin buna göre yapılmasını tarafınıza arz ederim."

HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR

Bu paylaşımın ardından kullanıcılar Facebook hesaplarını güven altına aldığını düşünüyor. Ancak gerçekte böyle bir şey elbette söz konusu değil. Facebook'un dahi haberinin olmadığı bu mesajların hiçbir bağlayıcılığı bulunmuyor. Yani siz bu mesajı paylaşsanız da paylaşmasanız da değişen bir şey yok.

GEÇERLİ DEĞİL

Kullanıcıların yaptıkları paylaşımlardan Facebook değil kullanıcının bizzat kendisi sorumlu ve bu tip paylaşımların bir geçerliliği bulunmuyor.

YA TORLLEME YA DA SOSYAL DENEY

Uzmanlara göre bu tip mesajların iki sebebi bir var. Birincisi kullanıcıları trolleyip eğlenenler tarafından hazırlanıyor. İkincisi ise, istihbarat servisleri için çalışan araştırma ünitelerinin hazırladığı sosyal deneylerin parçası olabiliyor.

Kaynak: Hürriyet