Facebook o yasağı kaldırdı!

Facebook o yasağı kaldırdı!

‘Tartışmaya yol açabilir’ gerekçesiyle yayından kaldırdığı burunsuz olarak dünyaya gelen bebeğin fotoğraflarını gelen tepkiler üzerine yeniden yayınladı.

Timothy Eli Thompson, ABD’nin Alabama eyaletinde 197 milyonda bir görülen bir vaka olan burunsuz bir şekilde 4 Nisan’da dünyaya gelmişti. Eli’nin annesinin sosyal medya ağı üzerinden oğlunun fotoğraflarının yayınlaması üzerine Facebook, tartışmaya yol açabileceği gerekçesiyle fotoğrafları yayından kaldırdı. Ancak, yasağa gelen tepkiler üzerine dünyanın en yaygın sosyal ayı geri adım atarak fotoğrafları yeniden yayınladı. Fotoğrafların bir kez daha yayınlanmasının ardından Eli’nin fotoğrafları ve hikayesi 30 bin kez paylaşılarak rekor kırdı.

Eli’nin annesi Brandi, sosyal ağ üzerinden bir gönderi paylaşarak kimsenin, oğlunun fotoğraflarını yayınlamasından alıkoyamayacağını ifade ederek, “Eğer tüm gün Facebook’ta pek de hoş olmayan şeyler görüyorsam, ben de oğlumun fotoğrafını paylaşabilirim” dedi.

4 Mart’ta dünyaya gelen ve burun boşluğu ile koku alma sistemi olmayan Eli’nin daha rahat nefes alabilmesi için trakeotomi yöntemi ile soluk borusu açılmıştı. 197 milyonda bir görülen yüz anomalisi ile doğan Eli gibi dünya çapında sadece 37 vaka bulunuyor.