F. Gülen, Başbakan Erdoğan'a 245 dava açmış!

F. Gülen, Başbakan Erdoğan'a 245 dava açmış!

Başbakan Erdopğan ve gazeteciler için 545 dava açan Fetullah Gülen artık her açtığı tazminat davası için 2 bin TL teminat yatırmak zorunda…

Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi, Paralel Devlet yapılanmasına ilişkin haberlerde isminin geçmemesine rağmen her habere dava açan Fetullah Gülen hakkında önemli bir karar verdi. Mahkeme, Fetullah Gülen’in Amerika da ikamet edip Türkiye de ikametinin bulunmaması nedeniyle Hukuk Muhakemeleri Kanunu (HMK) 84. Maddesi gereğince her dava için 2 bin TL teminat bedelinin iki hafta içinde yatırılmasına hükmetti.

545 DÂVÂ İÇİN 1 MİLYON 90 BİN TL TEMİNAT YATIRACAK

Fetullah Gülen’in, 28 Şubat sürecinde dahi susturulamayan gazetemiz Akit’e 100, diğer gazete ve gazetecilere ise 200 olmak üzere 300 dava açtığı biliniyor. Gülen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ise 245 dava açtı. Gülen, 545 dava için 1 milyon 90 bin TL teminat yatıracak. Dava başına 2 bin TL toplam 545 dava için 1 milyon 90 bin TL olan teminatın paralel devlet yapılanmasının himmet kasasından ya da bulunacak olan sponsor tarafından karşılanacağı söyleniyor. 

ZULADAKİ PARALAR

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Fetullah Gülen‘in kendisine de 5 dava açarak 250 bin TL tazminat talep ettiğini hatırlatarak, “Bu kadar çok dava açtığına göre anlaşılan çok fazla sayıda parası var. Gülen’in bir tek ceketi yokmuş, ceketinin zula yerlerinde çok fazla para varmış. Benim hakkımda da her bir dava 50 milyardan olmak üzere 5 dava açtı. Pensilvanya şeyhi bir kitabında hiç kimseye dava açmayacağını söylüyor fakat herkes hakkında dava açmaya başladı. Demek ki sözünün eri de değil. Bunu demek yeni bir mahkeme nedeniyse 5 yerine 6 olsun. Nasıl olsa mahkemeler devam edecek. Ya o kitabında söylediği “Hiç kimse hakkında dava açmayacağım, söz veriyorum” sözlerini geri çeksin ya da sözünün eri olduğunu göstersin Pensilvanya şeyhi” dedi. 

YA SPONSOR TARAFINDAN YA DA HİMMET KASASINDAN ÖDENECEK!

Fetullah Gülen’in en yakınında bulunan ve beyin takımında yer alan gazetemiz yazarı Latif Erdoğan da, kamuoyunca bilinen bütçesiyle kendi adına 1 milyon TLlik teminat bütçesinin ödenmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, “O bir davayı temsil ettiğine göre (cemaat için söylüyorum) onun açtığı davalar cemaati doğrudan ilgilendiriyor ve ortak bir kasadan ödeniyordur. Ya bir şahıs bulmuşlardır davalarına sponsorluk yapan veya hizmetin ortak kasasından veriyorlardır. Başka türlü bu kadar parayı kendisinin vermesi mümkün değil” dedi. (Yeni Akit)