F-16 uçakları neden düşüyor?

F-16 uçakları neden düşüyor?

NATO çalışmaları kapsamında İspanya'da bulunan Yunanistan'a ait F-16'nın düşmesi sonucu ölenlerin sayısı 10'a yükseldi.

İspanya Savunma Bakanlığı'ndan verilen bilgide, yerel saat ile 15.30 (TSİ 16.30) sıralarında meydana gelen olayda, F-16 tipi Yunan askeri uçağının kalkış sırasında yaptığı bir manevradan dolayı düştüğü ve bazı askeri uçakların bulunduğu hangara çarptığı kaydedildi. Yaşanan kazada ölenlerin sayısının en az 10 olduğu, 13 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

Yaralılar hakkında yapılan ilk açıklamada da 13 yaralıdan 7'sinin durumunun ağır olduğu, 5'inin sağlık durumuyla ilgili henüz net bilgiye ulaşılamadığı, bir kişinin taburcu edildiği bildirildi.

F-16 NEDEN DÜŞÜYOR?

F-16 uçaklarının bakımları iyi yapıldığı sürece 35 yıl görev yapabileceği belirtiliyor. Buna karşın ABD ordusu 8 bin saati dolduran uçaklarını emekliye ayırıyor. Mali imkânı ABD kadar gelişmemiş ülkelerse modernizasyon faaliyetiyle uçakların ömürlerini uzatma yolunu tercih ediyor.

DÜNYANIN EN YAYGIN İKİNCİ SAVAŞ UÇAĞI
Üretim adedi 4 bin 400'ü aşan F-16'lar, MIG-21'lerden sonra dünyanın en çok üretilen savaş uçağı olma özelliği taşıyor. Geniş kullanım alanı ve üstün manevra kabiliyetiyle bilinen F-16'lar 24 ülkede hizmet veriyor.