Ezherliler bir araya geldi

Ezherliler bir araya geldi

Ezher Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği (EZDER) Başkanı Ekrem Düzcan ve yönetim kurulu üyeleri, Aziziye Kafe’de Konya’daki Ezher Üniversitesi mezunlarıyla buluştu.

 

Ezher Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ekrem Düzcan ve yönetim kurulu üyeleri Konya'da mukim Ezherlilerle bir araya geldi. Toplantıda, Konya’da bulunun Ezher Üniversitesi mezunlarının EZDER çatısı altında toplanmaları önerisi yapıldı. Müzakereler sonucunda EZDER Konya İl Temsilcisi olarak İsmail Özdemir isminde karar kılındı. 300'den fazla mezunun olduğu Konya'dan toplantıya 25 kişi katıldı. İleride yapılacak toplantılarda bu sayının artırılması hedeflendi.

İSLAM DÜNYASININ SORUNLARI KONUŞULDU

EZDER Başkanı Düzcan, konuşmasında geçtiğimiz Cuma günü Yeni Zelanda’da Müslümanlara yapılan terör saldırısına tepki gösterdi. İslamafobia’nın bilinçli olarak yükseltildiğini söyleyen Başkan Düzcan, “Müslümanlar olarak yapılan tüm saldırılara karşı akıllıca davranmalıyız. Kışkırtmalara ve oyunlara gelmemeliyiz” dedi. Başkan Düzcan daha sonra diğer İslam coğrafyalarındaki sorunları anlattı. Düzcan, terör olaylarına tepkisini dile getirdikten sonra Konya’da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

EZHERLİLER'İN SORUNLARI HÂLÂ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Ezher Üniversitesi mezunlarının üvey evlat muamelesi görmeye devam ettiğini dile getiren Düzcan, "28 Şubat'ın yaptığı tahribat Ezherliler için tam manasıyla geçmedi. Hâlâ pek çok kardeşimizin denkliği sayılmadı, öğretmenlikten atılanlar, doktoralarını yarım bırakanlar ve sayısız mağdurun hakları iade edilmedi" dedi. EZDER'in tüm bu sorunları çözmek ve mağduriyetleri ortadan kaldırmak için kurulduğunu söyleyen Düzcan, "Konyalı Ezherlilerin de katılımıyla gücümüze güç kattık" dedi.

Konya’da ikamet eden Ezher Üniversitesi mezunlarını EZDER çatısı altında görmekten ayrıca mutluluk duyacağını söyleyen Düzcan, "İstanbul ve Konya birlikteliğinden büyük sinerji meydana gelecek inşallah" şeklinde konuştu.

Sabah kahvaltısıyla başlayan program öğlen sonuna kadar sürdü. İş adamı İbrahim Nurbaş'ın oğlunu evlendirdiği düğüne davet edilen heyet Konya'nın meşhur düğün pilavıyla da tanışmış oldu. 

ezder-(12).jpg

ezder-(17).jpg

ezder-(6).jpg

ezherli,ler.jpg

Etiketler :