EZDER'den 28 Şubat açıklaması

EZDER'den 28 Şubat açıklaması

İSTANBUL (AA) - Ezher Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği (EZDER), Türk siyasi tarihine "post modern darbe" olarak geçen 28 Şubat darbesi ve diğer...

İSTANBUL (AA) - Ezher Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği (EZDER), Türk siyasi tarihine "post modern darbe" olarak geçen 28 Şubat darbesi ve diğer darbelere katkısı olanların yargılanması ve mağdur olanların haklarının iade edilmesini talep etti.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, 28 Şubat 1997'de yapılan olağanüstü Mili Güvenlik Kurulu toplantısında adalete, insan haklarına ve özgürlüklerine aykırı olarak "irticayla mücadele" adı altında kararlar alındığı ve uygulanması için de hükümete dayatmalarda bulunulduğu hatırlatıldı.

28 Şubat döneminde, seçilmiş hükümetin başbakanının istifa ettirildiği, kesintisiz 8 yıl eğitim oyunuyla Kur'an kursları ve imam hatip lisesinin orta kısmının kapatıldığı, katsayı uygulamasıyla üniversite sınavlarında ayrımcılık yapıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Üniversitelere ikna odaları kurularak başörtülü öğrencilere fiziki ve psikolojik baskılar uygulanmıştır. Yurt dışından İslami eğitimi almış, mezun olmuş, göreve başlamış binlerce kişi, denklikleri geriye alınarak görevlerine son verilmiş, iş adamlarının boyunlarına 'yeşil sermaye' yaftası asılmıştır. Bu darbenin toplumda ve ekonomide tahribatı büyük olmuştur. 28 Şubat post modern darbesi' olarak da adlandırılan vesayet dönemini tarih önünde telin ediyoruz. Ülkemizdeki darbeler zincirinin son bulması için 28 Şubat darbesinin ve 15 Temmuz kalkışmasının tasarlanması ve uygulanmasında katkısı olan tüm unsurlar yargılanmalıdır. Bu dönemden kalan tüm düzenlemeler temizlenmelidir."

Açıklamada, üzüntüyle hatırlanan 28 Şubat döneminin, Türk milletinin kayıp yılları olduğu vurgulanarak, "Bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat zihniyetinin henüz 15 yıl geçmeden karanlığa gömüldüğüne tanık olduk. Ancak Ezher Üniversitesi mezunlarının mağduriyeti hala devam ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Mağduriyetlerin giderilememesinin nedeninin bazı kurumlara sızan ve 15 Temmuz'da da Türkiye'yi karanlığa götürmek isteyen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) olduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere Afrin'de yaşamını yitiren tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyoruz. Ezher Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği olarak, 28 Şubat'ın yıl dönümü münasebetiyle tüm sivil toplum kuruluşlarını ve halkımızı, milli iradeyi vesayet altına alabilecek tüm oluşum ve güç odakları karşısında birlik ve beraberlik ve dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz. Darbeler sürecinde, özellikle 28 Şubat darbesinde mağdur edilmiş olanların haklarının iade edilmesini ve itibarlarının iadesini istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı