"Eyüp Film Akademisi" ilk mezunlarını verdi

"Eyüp Film Akademisi" ilk mezunlarını verdi

İSTANBUL (AA) - Eyüp Belediyesinin TRT Medya sponsorluğunda ve İstanbul Medya Akademisi işbirliğiyle yürüttüğü "Eyüp Film Akademisi", ilk mezunlarını...

İSTANBUL (AA) - Eyüp Belediyesinin TRT Medya sponsorluğunda ve İstanbul Medya Akademisi işbirliğiyle yürüttüğü "Eyüp Film Akademisi", ilk mezunlarını verdi.

Eyüp Kültür Merkezi'nde gerçekleşen sertifika programında, öğrencilerden Enver Sedat Kurubaş'ın yönettiği "Kübey", Zeynep Büşra Demir'in yönettiği "Konservelik Ruhlar", Ali Demirtaş'ın yönettiği "Duyu", Ayşenur Fidan'ın yazıp yönettiği "Geçmiş Zamanın Rivayeti" filmi ve Emre Taşkale'nin yönettiği "Üçüncü Tekil Şahıs" filmi gösterildi.

Etkinlikte konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçenin, tarih ve medeniyet merkezi olduğunu belirterek, bu potansiyelin farkında olduklarını ve sorumluluklarını bildiklerini söyledi.

Aydın, "Elimizdeki güzelliklerimizi korumamız, geliştirmemiz ve yeni nesillere aktarmamız gerekiyor. Bu çalışmamızla da sinema alanında bir ilki gerçekleştirdik." dedi.

Sinemayı "en önemli ve en etkili aktarım aracı" olarak nitelendiren Aydın, "Bu sektörde nitelikli ve doyurucu karolara sahip miyiz bu tartışılır. Biz de sektördeki boşlukları doldurmak ve bu sorumluluğu yerine getirmek adına projeye çok sıcak baktık. Projeyi duyurduğumuzda çok yüksek oranda taleple karşılaştık. Kaliteli bir eğitim gerçekleşti. Başarılı bir çalışma olduğundan eminim." diye konuştu.

Programda sertifika alan isimler şöyle:

"Ali Demirtaş, Ayşe Nur Fidan, Azize Maden, Berat Seyda Karataş, Okan Çelik, Ümit Bal, Zehra Nur Çakmak, Zeynep Büşra Demir, Zeynep Oluz, Zeynep Özel, Büşra Sertkaya, Dilara Ayalan, Dilara Özoğlu, Dinara Kdyrmayera, Ebru Serdaroğlu, Fatma Nur Güldalı, Gönül Durmaz, Mert Adatepe, Meryem Sena Metin, Mesut Kağan Yıldıran, Okan Çelik, Orhan Vidinli, Sedef Kocaoğlu, Sefa Bakış ve Taneem Ali."

Yerel yönetimler bazında Türkiye'nin ilk uzun dönemli, uygulamalı, ekipman, stüdyo ve teknik desteği olan Eyüp Film Akademisi projesinde öğrenciler eğitimin yanında düzenlenen seminerlerde, Derviş Zaim, Ümit Ünal, Semir Aslanyürek, Burçak Evren, Yücel Arzen, Cihan Aktaş ve Görkem Yeltan gibi sinema sektörünün önemli isimleriyle buluşma şansı da elde etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :