Eyüp Belediyesi 2016-2017 Kültür Sanat Sezonu açıldı

Eyüp Belediyesi 2016-2017 Kültür Sanat Sezonu açıldı

İSTANBUL (AA) - Eyüp Belediyesi 2016-2017 Kültür Sanat Sezonu, "Eyüp Belediyesi 5. Ulusal Fotoğraf Yarışması" ödül töreniyle açıldı.Eyüp Kültür...

İSTANBUL (AA) - Eyüp Belediyesi 2016-2017 Kültür Sanat Sezonu, "Eyüp Belediyesi 5. Ulusal Fotoğraf Yarışması" ödül töreniyle açıldı.

Eyüp Kültür Sanat Merkezindeki programın başında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden görüntüler izletildi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl kültür sanat alanında dünya ölçeğinde faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu faaliyetlerimizi, nitelikli, kaliteli ve özgün olmasına dikkat ederek gerçekleştiriyoruz." dedi.

Kültür sanat faaliyetleriyle birçok ödül aldıklarını ifade eden Aydın, "Kültür ve sanatın, insanın bireysel ve toplumsal hayatındaki önemini biliyoruz. Belediyeciliğin, sadece mekanlara veya fiziki yatırımlara değil daha da önemlisi insana yatırım olduğunu ve bunun da kültür sanattan geçtiğini uzun uzun anlatmaya gerek yoktur diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

2016-2017 Kültür Sanat Sezonu şeref misafiri olan Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar ise Eyüp'te olmaktan bahtiyarlık duyduğunu ifade ederek, "Doğumum, yetişmem, aldığım terbiye ve konuştuğum dil olarak İstanbul çocuğuyum. Eskiden Eyüp Sultan'ın ziyaretine gelirdik. Çocukluğumdan bu zamana buranın ruhaniyeti beni teslim aldı. Ekonomiyi okudum ve okuttum. Nice zengin gördüm yıkılmaz sandığım, berhava olup gittiler, elde kalan sadece bilgi." ifadesini kullandı.

İstanbul'u almak için sadece Türklerin değil, birçok kez Arap ordularının da burayı kuşattığını dile getiren Sayar, "Eyüp Sultan'ın asıl ismi Hz Halid bin Zeyd'dir. Fakat biz Türkler sevdiğimiz için Eyüp Sultan diyerek onu Türkleştirmişiz. Bizden biri olmuş artık. İstanbul'da kültürün esas yeri bu yüzden Eyüp Sultan'dır. İstanbul'un Medinesi Eyüp Sultan'dır." dedi.

"Eyüp Belediyesi 5. Ulusal Fotoğraf Yarışması" ödül töreninde birinci Murat Bakmaz, ikinci Nuri Çoban ve üçüncü Nihat Torun'a ödülleri takdim edildi. Yarışmada, mansiyon ödülü ise Bekir Dindar, İbrahim Ethem Ayaz ve Adem Türker'e verildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :