EYTAM'dan kimsesiz çocuklara aile projesi

EYTAM'dan kimsesiz çocuklara aile projesi

Başkentte devletin koruma altına aldığı yetiştirme yurtlarında kalan kimsesiz çocuklara yönelik uygulanan "Rol Model" projesi kapsamında 20 gönüllü, 11 kimsesiz çocuğa adeta umut ışığı oldu- Gönüllüler, yurtlarda kalan kimsesiz çocukların okullarında veli

ANKARA (AA) - Başkentte devletin koruma altına aldığı yetiştirme yurtlarında kalan kimsesiz çocukların aile ortamını yaşamaları amacıyla başlatılan "Rol Model" projesi kapsamında 20 gönüllü, 11 kimsesiz çocuğa umut ışığı oldu.

EYTAM Derneği koordinesinde, devlet korumasında olan ve yetiştirme yurtlarında kalan çocukların hayata bağlanması ve aile ortamını öğrenerek yaşamaları amacıyla "Rol Model" projesi başlatıldı. Bu kapsamda projeye destek veren Pursaklar Kaymakamlığı, gönüllülerle kimsesiz çocukları yemekte bir araya getirdi.

Etkinlikte AA muhabirine bilgi veren EYTAM Derneği Başkanı Ahmet Barbaros, projeyle yetiştirme yurtlarında kalan kimsesiz çocukların aile ortamını yaşamalarının amaçlandığını söyledi.

Devletin yurtlardaki çocukların ihtiyaçlarını karşıladığını vurgulayan Barbaros, çocukların sadece aile sevgisine ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.

Projede "Rol Model" seçilen gönüllülerin, yurtta kalan çocukların veli toplantılarına gittiğini, onlarla hafta sonları bir araya geldiğini ve çocukların mektup arkadaşı olduğunu anlatan Ahmet Barbaros, "Çocukların en çok sahiplenilmeye ihtiyacı var. Proje ile bunu sağlamayı hedefliyoruz. Çok da güzel ilerliyor. Herkese çağrım bu projeye destek vermeleri, çocuklara yol arkadaşı olmaları. Her çocuk bir dünyadır. Onların hayatına dokunarak dünyalarını değiştirebilirsiniz." dedi.

Barbaros, yine EYTAM Derneği koordinesinde 26 Nisan'da Burdur'da 18 yaş üstü gençlere yönelik "Rol Model, Yol Arkadaşlığı" projesi çalıştayının düzenleneceğini dile getirdi.

- "Baba olmanın nasıl bir duygu olduğunu anladım"

Gönüllülerden esnaf Onur Özdemir, proje kapsamında evlenmeden baba olmanın nasıl bir duygu olduğunu anladığını belirterek, projeye katılmaktan mutluluk duyduğunu ve üzerine düşeni sonuna kadar yapacağını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :