Eylülde Atanan 40 Bin Öğretmene MEB'den Büyük Şok !

Eylülde Atanan 40 Bin Öğretmene MEB'den Büyük Şok !

FLAŞ! MEB Stajyer Öğretmenlerin Adaylık Eğitimlerine Son Verdi.

Eylül Ayında Atanan 40 Bin öğretmene MEB'den Büyük Şok !

MEB eylül ayında ataana ve ardından adaylık eğitimleri başlamış ve bitmesine kısa süre kala Stajyer öğretmenlere büyük şok yaşatttı. 

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun 43. maddesinde değişiklik öngören 6569 sayılı Kanun, 26 Kasım 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişiklikle Bu maddenin uygulanmasına ilişkin olarak 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun aday memurluk ile ilgili hükümleri aday öğretmenler hakkında uygulanmaz. ibaresi getirilerek. Önceki düzenlemede yer alan "saklıdır" hükmü "aday öğretmenler hakkında uygulanmaz" olarak değiştirilmişti.

Buna göre 1739 sayılı Kanunun 43. maddesinde aday öğretmen olarak atananların asil öğretmen olarak atanabilmesi için 3 şart getirildi.. Bunlar; 

1 - En az 1 yıl fiilen çalışması,
2- Performans değerlendirmesine göre başarılı olması,
3- Yazılı veya yazılı ve sözlü sınavda başarılı olması...

1739 sayılı Milli Eğitim Teme Kanunuyla getirilen bu yeni düzenleme, 657'de, aday memurlar için öngörülen düzenlemelerden farklı olduğu için, hukuki bir çakışma yaşanmaması amacıyla, 657'de bu konuyla ilgili yer alan yer alan hükümlerin aday öğretmenler hakkında uygulanmaması öngörülmüş oldu.

MEB başından farkedmediği bu durumu Adaylı keğitimleri başlayalı 2 ayı geçmiş ve neredeyse Sınavlara girip kursları tamamalamak üzere olan örğetmenelre büyük şok yaşattı. 

Öğretmen Yetiştirme Genel müdürlüğünün 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdiği Ajanskamu Ali YILMAZ imzalı  11 Aralık 2014 tarihli yazıda halen devam eden Adaylık eğitimlerinin sona erdirilmesi , yeni yayınlancak yönetmeliğin beklenmesi istendi. 

Aday öğretmenler Gelen Bu Resmi yazıyla büyük şok yaşadı. 

ajanskamu