EXPO'daki Nepal bahçesi ilgi görüyor

EXPO'daki Nepal bahçesi ilgi görüyor

EXPO 2016 Antalya sergi alanında 3 bin 600 metrekare alan üzerine bahçe kuran Nepal'in bitkilerinin yanı sıra kültürünü yansıtan sergiler ilgi çekiyor- Nepal'de, 200 yıldır meditasyon ve terapi amaçlı kullanılan, özellikle bel ağrısını tedavi ettiğine ina

ANTALYA (AA) - Nepal'in, EXPO 2016 Antalya sergi alanında 3 bin 600 metrekare alan üzerine kurduğu bahçesi ve kültürünü yansıtan sergiler ilgi görüyor.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, 57 ülkenin katılımıyla düzenlenen ve farklı kültürlerin buluştuğu EXPO 2016 Antalya'daki bahçelere ziyaretler sürüyor.

EXPO'nun resmi katılımcısı Nepal'in, 3 bin 600 metrekare alan üzerine kurduğu bahçede yer alan Budist tapınağı, geleneksel mimarisinin yanı sıra kültürel unsurlarıyla da dikkati çekiyor. Ziyaretçiler, bahçenin ortasında yer alan ve orijinal boyutlarda yapılan tapınağın yanı sıra Nepal'de meditasyon ve terapide kullanılan singing bowl (sesli çanak) ile yapılan terapileri izliyor, zaman zaman da deniyor.

Nepal bahçesindeki meditasyon eğitmeni Rajesh Mangrati, meditasyon ve tedavide kullanılan çanakların 200 yıllık geçmişi olduğuna dikkati çekti. İki asır öncesinde herhangi bir tıbbi malzeme ya da doktorun olmadığını anlatan Mangrati, "İnsanlar da bu çanakların içine su dolduruyordu ve titreşimle kendilerine güç ve kuvvet verdiğini düşünüp, hissediyorlardı. Bildiğiniz gibi insanlarda 7 çakra var ve bu kaseler de 7 farklı metalin karışımından oluşuyor." dedi.

Çanakların tokmak ve çubuk olmak üzere iki kullanım şekli olduğunu belirten Mangrati, terapi için tokmak, meditasyon için çubuk kullandıklarını bildirdi.

- "Özellikle bel ağrısı için kullanılıyor"

Mangrati, sesli çanakları gören ziyaretçilerin ilk etapta bunu oyun sandığını ancak kendilerinin şifa dağıtan çanaklar olduğunu anlattıklarını ifade etti. Kaselerin çok katmanlı ses ürettiğine dikkati çeken Mangrati, şunları kaydetti:

"Çubuğun kasenin ağız kısmının etrafında döndürülmesi sonucu çıkan ses daha çok meditasyon amaçlı, tokmakla kaseye vurulması sonucu çıkan titreşim ise terapi amaçlı kullanılıyor. Ufak olan kaseler meditasyon için büyük olanlar ise herhangi bir ağrınız varsa mesela bel ağrıları için kullanılıyor. Çünkü bel ağrılarında orada kan toplandığına inanılıyor ve kasenin yarattığı titreşimle toplanan kan dağıtılarak bölge tedavi ediliyor. Kaseler ayrıca herkesin kendisinde var olan gücü ortaya çıkarmasına da yardımcı oluyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :