EXPO 2016 Yönetim Kurulu toplandı

EXPO 2016 Yönetim Kurulu toplandı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker:- "Bugünkü toplantıda EXPO alanında bir Tarım Müzesi kurulmasına karar verdik"

ANTALYA (AA) - EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Başkanı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, EXPO 2016 alanında bir Tarım Müzesi kurulacağını bildirdi.

EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker başkanlığında toplandı.

Toplantı arasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Eker, EXPO 2016 Antalya projesinin Türkiye projesi olduğunu ve projeyi bugüne kadar yapılan diğer işlerde olduğu gibi alınlarının akıyla, başarılı bir şekilde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Eker, bunun için ülke katılımları başta olmak üzere, alanın düzenlenmesi, ulaşımın sağlanması, altyapı çalışmaları, fiziki yapılar, projenin tanıtımı ve uygulanmasıyla ilgili bütün konularda titizlikle çalıştıklarını bildirdi.

Bir yandan belirli aralıklarla EXPO Konseyi'nin toplandığını, bir yandan da aylık yönetim kurulu toplantılarının yapıldığını hatırlatan Eker, bugünkü toplantıda, yapılan sunumlarla çalışmalar hakkında bilgi verildiğini kaydetti.

Altyapı çalışmalarının planladığı şekilde gittiğini belirten Eker, fiziki çalışmaların yüzde 92-93'ünün bitmiş durumda olduğunu, yıl sonu itibarıyla çalışmaların tamamen bitmiş olacağını söyledi.

EXPO 2016 alanında topraklandırma çalışmalarının yapıldığını, yağmur yağmadığı zamanlarda ağaç dikimi yapıldığını, 2015 ve 2016 yıllarında da çiçek dikimlerinin başlayacağını anlatan Eker, alana 172 türde 25 bin ağaç ve çalı dikileceğini dile getirdi.

Alana ulaşımın rahatlatılması açısından yapımı öngörülen raylı sistem projesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Eker, Karayollarının alana ulaşımın rahatlatılması için çalıştığını vurguladı.

- 23 ülke katılımını bildirdi

Bakan Eker, 23 ülkenin EXPO 2016 Antalya'ya katılımını net olarak bildirdiğini, 44 ülke ile görüşmelerin devam ettiğini, hükümet üyelerinin de uluslararası her platformda EXPO konusunu dile getirdiğini söyledi. Eker, katılımcı ülke sayısını azami düzeye çıkarmanın çok önemli olduğunu ifade etti.

- Tarım Müzesi

Bugünkü toplantıda EXPO 2016 alanına bir Tarım Müzesi kurulmasına karar verdiklerini söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, söz konusu müze ile 12 bin 500 senedir tarımın yapıldığı topraklarda bir tarih yolculuğu yapılacağını söyledi. Eker, "Tarım Müzesi görsel ve işitsel araçlarla da desteklenecek. Tehlike altında olan biyo çeşitliliğinin tekrar insanlığın gündemine alınması mesajı da verilecek" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :