EXPO 2016 Antalya, terör ve Rusya krizi gölgesinde kaldı

EXPO 2016 Antalya, terör ve Rusya krizi gölgesinde kaldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:- "EXPO 2016 Antalya için çok umutluyduk, beklentilerimiz büyüktü ama Rusya krizi ile terör olaylarına takıldık"-"Bu olumsuzluklara rağmen 4 milyonu aşan bir ziyaretçiyi ağırlamış olduk. EXPO yetkililerinin Paris'te

TBMM (AA) - HATİCE ÖZDEMİR - MELTEM ÖZTÜRK- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "EXPO 2016 Antalya için çok umutluyduk, beklentilerimiz büyüktü ama Rusya krizi ile terör olaylarına takıldık." dedi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye tarihinde ilk defa gerçekleştirilen ve 23 Nisan'da açılışı yapılan "çiçek ve çocuk" temalı dünyanın botanik EXPO'su, EXPO 2016 Antalya'nın bu hafta sonu resmi olarak biteceğini söyledi.

EXPO 2016 Antalya'yı Türkiye'nin son derece önemli prestijli projelerinden biri olarak değerlendiren Çelik, "zamanında bitmeyecek, açılışa yetişmeyecek" gibi eleştirilere rağmen EXPO'nun zamanında açıldığını ve 6 aydır çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptığını söyledi.

Bin 200 dekarlık bir alanda büyük bir kongre merkezi, kulesi ve yeşil doğası ile Antalya ve Türkiye'ye kalıcı eser kazandırıldığını anlatan Çelik, 1,5 milyar liranın üzerinde bir yatırım yapıldığını aktardı.

EXPO'nun açılışında 8-10 milyon arasında bir ziyaretçi hedeflediklerini ancak istenilen rakama ulaşılamadığını dile getiren Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok büyük bir talihsizlik yaşandı. Bir yanda Rusya ile yaşanan kriz, diğer yanda terör faaliyetlerinin devam etmesi EXPO 2016 Antalya için bir dezavantaj oluşturdu. EXPO 2016 Antalya için çok umutluyduk, beklentilerimiz büyüktü ama Rusya krizi ile terör olaylarına takıldık. Düşünebiliyor musunuz, Antalya'ya 11-12 milyon turist gelirken, bir anda çok ciddi bir kesintiye uğradı. Bu olumsuzluklara rağmen 4 milyonu aşan bir ziyaretçiyi ağırlamış olduk. EXPO yetkililerinin Paris'te yaptıkları açıklamaya göre, EXPO 2016 Antalya, 'en başarılı EXPO' olarak nitelendirildi. Bu açıdan memnunuz."

Çelik, Şarkıcı Tarkan'ın cumartesi günü EXPO alanında sahne alacağını, pazar günü de kapanış töreninin gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :