"EXPO 2016 Antalya, şimdiye kadarki en iyi bahçecilik exposu"

"EXPO 2016 Antalya, şimdiye kadarki en iyi bahçecilik exposu"

Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Sekreteri Loscertales:- "EXPO 2016 Antalya, şimdiye kadar gerçekleştirilen en iyi bahçecilik exposu"- "EXPO 2016 Antalya, Türkiye'nin içinde bulunduğu zorlu şartlara rağmen başarılı bir şekilde faaliyetlerini sürdürdü"

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vicente Loscertales, EXPO 2016 Antalya'nın şimdiye kadar gerçekleştirilen en iyi bahçecilik exposu olduğunu bildirdi.

EXPO 2016 açıklamasına göre Loscertales, geçen hafta Paris'te gerçekleşen ve EXPO 2016 Antalya ilerleme raporunun sunulduğu BIE İcra Komitesi toplantısına katıldı.

Loscertales, burada yaptığı konuşmada, EXPO 2016 Antalya'nın Türkiye'nin içinde bulunduğu zorlu şartlara rağmen başarılı bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydetti.

EXPO 2016 Antalya'nın şimdiye kadar gerçekleştirilen en iyi bahçecilik exposu olduğunu vurgulayan Loscertales, alanın gelecek yıllarda da ziyarete açık bir şekilde kalıcı olacağını ve EXPO'nun gelecekte de kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapacak bir alana sahip olduğunu dile getirdi.

Loscertales, alanı şimdiye kadar ziyaret eden yaklaşık 3,5 milyon ziyaretçiyle EXPO 2016 Antalya'nın beklentilerin üzerinde bir ziyaretçi sayısı yakaladığına dikkati çekti.

Yüzde 25'lik yabancı ziyaretçi oranının bahçecilik expoları kadar diğer expo kategorileri için de önemli bir başarı olduğuna işaret eden Loscertales, özverili çalışmalarından dolayı EXPO 2016 Antalya heyetine teşekkür etti.

EXPO 2016 Antalya heyeti, BIE bayrağının teslim edileceği bir sonraki A1 kategorisindeki uluslararası bahçecilik exposu olan Expo Pekin 2019 heyeti ile de istişarelerde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :