Evrasera ile hayal dünyaları gelişiyor

Evrasera ile hayal dünyaları gelişiyor

Yunusemre Belediyesi, Türkiye Teknoloji Tanıtımı (T3) Vakfı ve TÜBİTAK iş birliğiyle hayata geçirdiği Bilim Yunusemre Merkezi ile gelecek nesillere yönelik...

Yunusemre Belediyesi, Türkiye Teknoloji Tanıtımı (T3) Vakfı ve TÜBİTAK iş birliğiyle hayata geçirdiği Bilim Yunusemre Merkezi ile gelecek nesillere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bilim Yunusemre, öğrencilerin hayal gücünü de geliştirirken, merkezde kurulan Evrasera'da ilk hasat yapıldı.

Bilim Yunusemre Merkezinde Yunusemre Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün katkıları ile evrenin farklı gezegenlerinde yaşam ihtiyacı duyulduğunda oluşturulabilecek Evrasera ile öğrenciler hayal dünyalarını geliştiriyor. Evrasera'da incelemelerde bulunan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi öğrencilerle de bir araya geldi. Başkan Çerçi'ye AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz, Yunusemre Belediyesi Fen İşleri Müdürü Fuat Balcı, proje koordinatörleri Abdullah Türkmen ve Begüm Aykurt ile öğrenciler eşlik etti.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi Bilim Yunusemre gibi merkezler ile gençlerin Türkiye'nin geleceğe emin adımlarla yürüyeceğini belirtti. Başkan Çerçi, "İnanıyoruz ki bu merkezlerden yetişen çocuklarımız ile bilim ve teknoloji alanında ülkemizin kalkınmasında önemli desteklerimiz olacak. Evrasera projemizde Mars koloni konsepti uygulandı. Bilim merkezimizi ziyaret eden çocuklarımız evrenin farklı gezegenlerinde yaşam ihtiyacı duyulduğunda nasıl bir ortam oluşturulabileceğine dair hayal dünyalarında canlandırmalı bir şekilde eğitim görüyor. Millet çarşımızda bulunan Bilim Yunusemre'de Mars gezegeninin bir benzeri tasarlanarak Evrasera hayata geçirildi. Güneş panelleri ile kendi enerjisini kendi üreten, yağmur suyunu biriktirip topraksız tarımda kullanan otomatik seramız çocuklarımızın kendilerini geliştirmelerine katkı sunacak. Projede emeği geçen Fen İşleri Müdürlüğü ve Bilim Yunusemre Merkezi personelimize teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.