Evlilikte 40. yılını tamamlayan çiftlere "Bir yastıkta kırk yıl" hediyesi

Evlilikte 40. yılını tamamlayan çiftlere "Bir yastıkta kırk yıl" hediyesi

Beyşehir Belediyesi tarafından, evlilikte 40. yılını tamamlayan çiftlere üzerinde fotoğraflarının yer aldığı "Bir yastıkta kırk yıl" yazılı yastık hediye edildi.Beyşehir...

 Beyşehir Belediyesi tarafından, evlilikte 40. yılını tamamlayan çiftlere üzerinde fotoğraflarının yer aldığı "Bir yastıkta kırk yıl" yazılı yastık hediye edildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, düzenlenen yemek organizasyonunda çiftlerle bir araya geldi.

Özaltun, yaptığı konuşmada, evlilikte 40 yılını tamamlayan çiftlerin günümüzde zor bir şeyi başardığını söyledi. Kendisinin de evlilikte 14. yılını tamamladığını belirten Özaltun, "Evliliklerde biliyoruz ki insanlar düğün salonuna mutlu şekilde gülerek, eğlenerek geliyor, düğün yapıyorlar. Sonra bakıyoruz, bir gün, bir hafta, belki on gün ya da 3 yıl sonra koşarak boşanmaya gidiyorlar" dedi.

40. yılını dolduranların yeni evlenen çiftler için çok büyük örnek olduğunu ifade eden Özaltun, şunları kaydetti:

"Evlilikte 40 yılınızı tatlısıyla, acısıyla, ekşisiyle doldurmuşsunuz. Bizler için bir örneksiniz, zor olanı başarmışsınız. Günümüzde baktığımızda Türkiye'nin ortak sorunu boşanmalar, çok fazla artıyor. Boşanmadan sonra ortada kalan çocuklar anne ve baba sevgisinden mahrum şekilde yetiştikleri için farklı suçlara gidiyor. Dolayısıyla bunlar bizi çok üzüyor. Bu münasebetle evlilikte 40 yılını dolduran ağabeylerimize, teyzelerimizle yemek yiyelim dedik. Gerek Beyşehirimizde gerekse Türkiyemizde bütün evli çiftlerin evlilikte sadece 40 yılını değil, 60, 70, 80 yılını sağlıklı sıhhatli bir şekilde doldurmasını istiyoruz." 

Özaltun, konuşmaların ardından çiftlere üzerlerinde resimlerinin bulunduğu yastıkları hediye etti. Çiftler daha sonra Beyşehir Belediyesi'ne ait Kubadabad teknesiyle Beyşehir Gölü'nde tekne turuna katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı