Evlilik hayallerine Türkiye'de kavuştular

Evlilik hayallerine Türkiye'de kavuştular

Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde şimdiye kadar 550 Suriyeli çiftin nikahı kıyıldı

ŞANLIURFA (AA) - MÜSLÜM ETGÜ - Akçakale ilçesindeki çadır kentte evlenen Suriyeli çiftler, sevinç ve hüznü bir arada yaşıyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve kendileri için hazırlanan kamplarda barınan Suriyeliler, sunulan imkanlarla yaşama tutunuyor. Her türlü ihtiyaçları Türkiye tarafından karşılanan misafirlerin bir bölümü ise evlilik hayallerine vatanlarından uzakta kavuşuyor.

Sevinç ve hüznü bir arada yaşayan Suriyeli çiftler, ülkelerindeki savaşın bitmesi için dua ediyor.

Yaklaşık 26 bin sığınmacının yaşadığı Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde şimdiye kadar 550 Suriyeli çiftin nikahı kıyıldı.

Suriyeli Abdurrezzak Kadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çadır kentteki Suriyelilerin evlilik işlemlerinden sorumlu olduğunu söyledi.

Çadır kentteki nikah işlemlerini takip ettiğini belirten Kadi, şöyle konuştu:

"Çiftlerin evlilik işlemlerini yaptıktan sonra bunu yetkililere bildiriyoruz. Bugüne kadar 550 çiftin nikahını kıydık. Nikahı, Türkçe ve Arapça olmak üzere 2 nüsha şeklinde düzenliyoruz. İlk başlarda nikahını kıydığımız bazı çiftlerin çocukları da çadır kentte dünyaya gözlerini açtı."

Kadi, çadır kentin kuruluşundan bu yana yaklaşık bin 500 Suriyeli çocuğun gözlerini Türkiye'de açtığını hatırlattı. 

Türk topraklarında doğan Suriyeli çocukların ileride iki ülke arasında köprü vazifesi olacağına işaret eden Kadi, tek dileklerinin ülkelerine dönmek olduğunun altını çizdi. 

Suriyeli Gazi Hemmut ise eşiyle akrabalarının vasıtasıyla tanıştığını ve daha sonra çadır kentte evlendiklerini söyledi. 

Çadır kent yönetimine başvurarak eşi Hude Hemmut ile nikahlarını kıydırdıklarını ifade eden Hemmut, "Allah böyle nasip etti. Çadır kentte de olsa evlendiğim için mutluyum. Bizler burada sevinç ve hüznü aynı anda yaşıyoruz. Bize her türlü kolaylığı sağlayan Türk yetkililerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı