Evlenme yaşını CHP düşürmüş

Evlenme yaşını CHP düşürmüş

1938 yılında çıkarılan 3453 Sayılı Yasa ile 18 olan evlenme yaşını aşağıya çeken İsmet İnönü öncülüğünde CHP’nin, erkekler için evlilik yaşını 17’ye, kızlarınkini de 15’e indirdiği belirlendi.

 

Gayri meşru cinsel ilişkiyi teşvik eden ve bu konuda gereken her adımı atan CHP, “evlilik” bahsi açıldığında ise itiraz edenlerin başında geliyor. Evliliğe karşı alerjisini her fırsatta haykıran, toplum değerlerini hedef alan güzellik yarışmalarının mimarı CHP’nin “erken evlilikler” için kanun çıkardığı ortaya çıktı. 1938 yılında çıkarılan 3453 sayılı yasa ile 18 olan evlenme yaşını aşağıya çeken İsmet İnönü öncülüğünde CHP’nin erkekler için evlilik yaşını 17’ye, kızlarınkini de 15’e indirdiği belirlendi. AK Parti iktidarı tarafından düzenlenen erken yaşta evlenenlerin mağduriyetinin giderilmesine yönelik yasa tasarısını provokatif eylemler ile engelleyen CHP’nin Mustafa Kemal’in annesi Zübeyde Hanımın 14 yaşında evlilik yapmasına sessiz kalması ise manidar bulunuyor.

İFTİRALAR ELLERİNDE PATLADI

CHP konuştukça arşivler açılıyor. Arşivler açıldıkça da CHP batıyor. AK Parti Hükümetinin 16 ila 18 yaş arasında mahkeme izni olmaksızın yapılan evliliklerin kamu davasına dönüşmesi nedeniyle ortaya çıkan aile mağduriyetlerini çözmesini engelleyen CHP zihniyeti hakkında tarihi bir bilgi daha gün yüzüne çıktı. Sol ve kartel medyasının köpürtmesiyle “Tecavüz meşrulaştırılamaz”, “Tecavüz AK’lanamaz” , “Tecavüzcü AKP” iftiralarıyla milli iradeyi temsil eden AK Parti Hükümetini karalamaya çalışan CHP’nin tek parti döneminde, “erken evlilikler” için kanun çıkarıldığı belirlendi.

İSMET İNÖNÜ’NÜN MARİFETİ

İsmet İnönü öncülüğünde tek parti diktatörlüğünde, 15 Haziran 1938 tarihli TBMM oturumunda Türk Medeni Kanunu’nun 88. Maddesinde değişiklik yapılarak evlilik yaşının aşağıya çekildiği belirtildi. Devletin ve milletin birbirinden kesin çizgilerle ayrıştığı dönem olarak hafızalara kazınan tek partili dönemde Medeni Kanun´daki evlenme yaşının kadınlar için 15, erkekler için 17 olarak düzenlendiği tespit edildi.

PAVEY 17’SİNDE İNGİLİZ’LE EVLENDİ

19 yaşının altında evliliğe karşı çıkan CHP’nin eski Meclis Başkanvekili olan Şafak Pavey, 17 yaşındayken Paul Payev isimli bir İngiliz ile evlenmiş. 1996 yılında geçirdiği kaza sonrasında ise boşanmıştı. Pavey, 16 Ağustos 2012 tarihinde verdiği bir soru önergesinde “kız ve erkek talebe yurtlarının ayrılmasına” karşı çıkarak, “karşı cinsle sosyalleşemiyoruz” demişti.

AK PARTİ NELER YAPMIŞTI?

18 yaşın altındaki evlilere yönelik Türkiye’de en önemli tedbirleri AK Parti aldı. Eski TCK.’daki, evlenerek cezadan kurtulmayı sürekli sağlayan düzenlemeyi (Eski TCK. 423,434’ü) AK Parti, 2004’te yürürlükten kaldırdı. Yine Eski TCK.’da “adabı umumiye ve nizamı aile aleyhine cürümler” başlığı altında düzenlenmiş cinsel saldırı suçlarını, yeni TCK.’da; “kişilere karşı suçlar” kısmında, “vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar” arasına AK Parti hükümeti aldı.

Yeni Akit

vakit_130318.jpg

 

Etiketler :