"Ev orkestrası" canlı yayınla evlere konuk oluyor

"Ev orkestrası" canlı yayınla evlere konuk oluyor

Şarkıcı Pınar Ayhan ve cerrah eşi Sühan Ayhan, evlerinde kurdukları orkestra eşliğinde yaptıkları canlı yayınla her ay sevenlerine konuk oluyor- Yaklaşık bir yıldır internet sitesi üzerinden dünyanın birçok ülkesindeki hayranlarına ulaşan çift, evlerinde

ANKARA (AA) - SULTAN ÇOĞALAN - Şarkıcı Pınar Ayhan ve cerrah eşi Sühan Ayhan, her ay evlerinde kurdukları orkestra eşliğinde internet üzerinden yaptıkları canlı yayınla dünyanın birçok ülkesindeki sevenlerine konuk oluyor. 

Yaklaşık bir yıldır web ortamından "Misafir Şarkılar" formatıyla izleyicilerine müzik ziyafeti çeken çift, her ay evlerine aldıkları konuk sanatçıyla temalı şarkılar seslendiriyor.

Pınar Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknoloji ve internetteki gelişmenin dünyada fazla insana ulaşma imkanı sağladığını belirtti.

Evrensel bir alan olan müziğin de bu değişimlerden nasibini aldığını dile getiren Ayhan, uzun yıllardır müziğin içerisindeki insanlar olarak daha fazla izleyiciye ulaşmak için eşiyle evde arkadaş ortamında başladıkları müzik buluşmalarını bir yıl önce internet üzerinden canlı yayın ortamına taşıdıklarını kaydetti.

Evde kurdukları yaklaşık 15 kişilik orkestrayla her ay insanların evine konuk olduklarını aktaran Ayhan, Türk popu, caz ve etnik müzikleri seslendirdikleri programlarda her ay ünlü bir sanatçıyı konuk ettiklerini söyledi.

Hakan Aysev, Tayfun Talipoğlu, Metin Uca, Haldun Karabudak ve birçok ünlüyü evlerinde arkadaşlarıyla ağırladıklarını belirten Ayhan, canlı yayınlanan programla Amerika, Kanada, Yeni Zelanda, İngiltere, Hindistan gibi dünyanın birçok ülkesinden binlerce insanın evine aynı anda konuk olduklarını dile getirdi.

Bilgisayara kurdukları webcam aracılığıyla, internet sitesi üzerinden yaptıkları canlı yayında, gelen istekleri ve mesajları okuduklarını vurgulayan Ayhan, insanlarla güzel bir müzik keyfi yaşadıklarını ifade etti.

- Çay ve yemek eşliğinde müzik keyfi

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sühan Ayhan ise doktorluğun yanı sıra uzun yıllardır müzikle iç içe olduğunu kaydetti.

Müzik ve insanla uğraşmanın aslında aynı anlama geldiğine, amaçlarının sadece insanların fiziksel iyiliğini değil ruhsal iyiliğini de sağlamak olduğuna dikkati çeken Ayhan, eşi Pınar Ayhan ile evlendikten sonra müziğe daha fazla zaman ayırdığını dile getirdi.

Doktor arkadaşlarıyla kurdukları SOS grubunda enstrüman çaldığını, eşiyle Türkiye'yi temsil ettikleri 2000 yılındaki 45. Eurovision Şarkı Yarışması'nda 10'uncu olduklarını hatırlatan Ayhan, müzik adına güzel işler yapmak istediklerini belirtti.

"Misafir Şarkılar"ın müzik yaşamları içerisindeki en anlamlı projelerden biri olduğunu söyleyen Ayhan, "Samimi ve sıcak bir ortamdaki evimizde insanları ağırlayarak güzel vakit geçiriyoruz. Hem şarkı söylüyoruz, diğer yandan yemek yiyoruz, çaylarımızı içiyoruz. Neden buna 'Misafir Şarkılar' ismini verdik, çünkü biz insanları evimizde ağırlarken, diğer yandan insanların evine de konuk oluyoruz. Bu şekilde binlerce insana ulaşıyoruz. Bu büyük bir keyif" dedi.

Programların "www.misafirsarkilar.com" adresinden canlı yayınlandığını, izleyemeyenler için de kaydettikleri programları siteye eklediklerini dile getiren Ayhan, programın internetin olduğu her dijital ortamdan izlenebileceğini söyledi.

Ayhan çiftinin, programlarının birinci yıl dönümü olması nedeniyle Ankara Kalesi'ndeki bir kafede konut ettikleri sanatçı Vedat Sakman ise dijital devrimin, müzik endüstrisini de etkilediğini ve dönüştürdüğünü belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı