Ev hanımları kurslarla meslek öğreniyor

Ev hanımları kurslarla meslek öğreniyor

Sulakyurt ilçesinde Halk Eğitimi Merkezince açılan meslek edindirme kurslarına katılan kadınlar, meslek öğrenerek gelir imkanına kavuşuyor

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan kurslar sayesinde ev hanımları meslek sahibi oluyor.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde, ev hanımlarının üretime katılmaları amacıyla meslek edindirmeye yönelik dekoratif ev aksesuarları ve bebek odası tasarımı kursları açıldı.

Kaymakam Yunus Emre Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ürünlerin sabır, azim, el emeği ve göz nuruyla yapıldığını söyledi.

Kurs sayesinde kadınların birlik ve beraberlik içinde, dayanışma ortamında çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Vural, şöyle konuştu:

"Hakikaten el emeği, göz nuru, çok büyük emek gerektiren, çok büyük çaba gerektiren işleri gerçekleştiriyorlar. Bu fikrin çıkış noktası da çok ilginç. Kendileri bir oyuncak mağazasındaki küçücük bir oyuncağı pahalı olmasından ve bunu neden kendilerinin yapamayacağından yola çıkarak bu aşamaya kadar geldiler. Biz de kursiyerlerimizin çalışmalarını inceledik. Gayet başarılı ve çok güzel çalışmalar yaptıklarını gördük. Bu etkinlik sadece bir meslek öğrenimi değil, aynı zamanda ilçemizde birlik ve beraberliğin gelişmesine de katkıda bulundu. Her gün beraber yemek yemek, çay içmek, aktivitelerde bulunmak, sohbet etmek için de sıcak ve güzel bir ortam oluşturuyor."

Kurs öğreticisi Gülhanım Düzgün de "Oyuncak çalışması yapıyoruz. Atık kumaşlarımızdan kendi ürünümüz olan yün, pamuk, elyaf ve diğer malzemeleri kullanıyoruz. Önce yapacağımız oyuncakların kalıplarını çıkartıp daha sonra da kesimlerini yapıyoruz. Kumaşları kestikten sonra el emeği ile iğne oyası tekniğinde dikişlerimizi çalışıyoruz. Sonra elyaf ve pamuğunu dolduruyoruz. Aksesuar kısmını da yapıp tamamlıyoruz." diye konuştu.

Kursiyerlerden ev hanımı Döndü Tat ise "Burada bebek yapımı, oyuncak yapımı üzerine bir kurs açıldı. Kursta 45 gündür eğitim alıyoruz. Burada değişik bir el sanatı öğrenmiş olduk. Arkadaşlarla bir araya geldik. Evde olsaydık bu ortamı sağlayamazdık. Bizim için gayet güzel ve değişik bir ortam oldu." ifadelerini kullandı.

Ev hanımları yaptıkları oyuncak ve heybelerden ailelerindeki çocuk ve büyüklere hediye etmenin yanı sıra satış da yaparak gelir elde etmeyi amaçlıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :