EURO 2016'da ay yıldızlı ekibi Türk polisi koruyacak

EURO 2016'da ay yıldızlı ekibi Türk polisi koruyacak

Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonasına katılacak A Milli Futbol Takımı'nın güvenliğini Türk polisi sağlayacak- Emniyetin çeşitli birimlerinden 26 polis, ay yıldızlı ekibin hem yakın korumalığını yapacak hem de farklı şehirlerde oynanacak

ANKARA (AA) - SERTAÇ BULUR - Türk polisi, Fransa'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonasına (EURO 2016) katılacak A Milli Futbol Takımı'nı yalnız bırakmayacak.

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında Fransa'da düzenlenecek EURO 2016'ya katılacak ay yıldızlı ekibin güvenliğini Türk polisi sağlayacak. Bunun için emniyetin Güvenlik, Koruma, Asayiş ve Dış İlişkiler Daire Başkanlıkları ile bazı il emniyet müdürlükleri kadrolarından seçilen 26 kişilik özel ekip, iki grup halinde Fransa'ya gidecek.

Ekibin büyük çoğunluğu milli takım Fransa'dan dönene kadar kafileyi yalnız bırakmayacak. Yakın korumanın yanı sıra ay yıldızlıların kaldığı otel ve çevresinde de muhtemel saldırılara karşı görev yapacak Türk polisi, milli takımın otele giriş ve otelden çıkışı ile geçiş güzergahlarında Fransız polisi ile ortak çalışacak.

Ekipteki diğer grup ise milli takımın Fransa'da farklı şehirlerde yapacağı karşılaşmalar öncesi tedbir almaktan sorumlu olacak. "Öncü" olarak tabir edilen grup, maçlardan önce bu şehirlere giderek güvenlik zafiyetlerini tespit edecek ve alınması gereken güvenlik önlemleri noktasında Fransa polisine tavsiyelerde bulunacak.

- Milliler 3 şehirde maça çıkacak

Ay yıldızlı ekip, 10 Haziran'daki Fransa-Romanya karşılaşmasıyla açılışı yapılacak turnuvadaki ilk maçına 12 Haziran'da çıkacak. Şampiyonada D Grubu'nda yer alan Türkiye, Paris'teki 45 bin kişi kapasiteli Parc des Princes'te Hırvatistan ile TSİ 16.00'de karşı karşıya gelecek.

Milliler, şampiyonadaki ikinci maçını Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde oynayacak. A Milli Takım, ilk maçın ardından 4 gün çalıştıktan sonra turnuvadaki ikinci maçında 17 Haziran'da İspanya ile TSİ 22.00'te karşılaşacak.

Ay yıldızlılar, D Grubu'ndaki son maçını Fransa'nın kuzeyindeki Lens kentinde yapacak.

Fransa'nın güneyindeki Marsilya yakınlarında kamp yapacak milliler, ilk maç için yaklaşık 850 kilometre uzaklıktaki Paris'e gidecek. Ardından kamp yaptığı otele dönecek ay yıldızlı ekip, Nice'teki karşılaşma için yaklaşık 200 kilometre yol gidecek.

Milliler, gruptaki son karşılaşması için bu kez yaklaşık bin kilometre yol katedecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :