EUR-OPA 13. Bakanlar Toplantısı

EUR-OPA 13. Bakanlar Toplantısı

Avrupa Konseyi’nin Avrupa ve Akdeniz’de Büyük Afetlere ilişkin Anlaşması (EUR-OPA) çerçevesinde Lizbon'da düzenlenen 13. Bakanlar Toplantısı başladı

LİZBON (AA) - Avrupa Konseyi’nin Avrupa ve Akdeniz’de Büyük Afetlere ilişkin Anlaşması (EUR-OPA) çerçevesinde düzenlenen 13. Bakanlar Toplantısı Lizbon'da başladı.

Portekiz İçişleri Bakanlığının ev sahipliğinde Lizbon'daki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya EUR-OPA'ya taraf 25 ülkenin doğal ve teknolojik risk yönetiminden sorumlu bakanları ve anlaşmada gözlemci statüsünde bulunan ülkelerin bakanları katılıyor.

Bakanlar toplantısında, afet riskinin azaltılması alanında gelecekteki eylemlerin belirlenmesi hususu tartışılacak.

Toplantı, "Yeni ihtiyaçlar: Mülteci krizinden çıkarılan dersler", "Yeni ortaklıklar: Kuruluşlar arası görev paylaşımı", "Yeni tehditler: Beklenmeyen olaylara hazırlık" ve "Yeni etkileşimler: İnsanları dirençli bir araç haline getirmek" başlıkları altındaki oturumlarla gerçekleştirilecek.

Toplantıda Türkiye'yi Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Planlama ve Zarar Azaltma Dairesi Başkanı Erkan Koparmal ve beraberindeki AFAD ekibi temsil ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :