EÜAŞ Teftiş Kurulu Yönetmeliği'nde değişiklik

EÜAŞ Teftiş Kurulu Yönetmeliği'nde değişiklik

Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) müfettişleri tarafsızlık hakkında kuşku uyandıracak derecede yakınlıkları olan şirket...

Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) müfettişleri tarafsızlık hakkında kuşku uyandıracak derecede yakınlıkları olan şirket personeli veya şikayetçilerle ilgili işlere bakamayacak.

EÜAŞ Teftiş Kurulu Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, müfettişler görev yaptıkları yerlerde aralarında hısımlık, çıkar birliği veya tarafsızlık hakkında kuşku uyandıracak derecede uyuşmazlık halleri olan şirket personeli veya şikayetçilerle ilgili işlere bakamayacak, kendilerine bu tip işlerin verilmesi halinde ise durumu yazılı olarak Teftiş Kurulu Başkanlığı'na bildirecek.

Teftiş edilen şirketlerdeki çalışanların dikkatini çekmek ya da uyarmak yoluyla düzeltilebilecek eksiklikler için cevaplı teftiş raporu düzenlenmeyecek, bu gibi durumlarda ilgili şirket çalışanlarının sözlü olarak uyarılması yoluna gidilecek. 

Yönetmelik değişikliği ile EÜAŞ müfettişliği sınavına katılabilmek için gerekli yaş sınırı 30'dan 35'e yükseltildi, diğer memuriyet hizmetlerinde geçirilen süreler ise başmüfettişliğe atamada dikkate alınmayacak.

Başkanlıkça yapılan inceleme sonucunda teftiş edilen konunun yeniden soruşturulmasının gerekli görülmesi halinde, Teftiş Kurulu Başkanı, konuyu bir başka müfettişe soruşturması için havale edebilecek.

- e-imza süreci

Elektronik imza kullanılarak oluşturulan inceleme, soruşturma, cevaplı teftiş raporları ve ekleri, tek nüsha olarak düzenlenecek ve ihtiyaç halinde düzenlenen rapordan yeterli sayıda çoğaltılarak dağıtımı sağlanacak. 

Yapılacak dağıtım, şirketlerin merkez ve taşra birimleri muhatap alınarak yapılacaksa, e-imza ile oluşturulan dijital rapor ve ekleri kağıt ortamına alınmadan gönderilecek, ancak şirket dışı mercilere iletilecekse kağıt ortamında gönderimi gerçekleştirilecek.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı