Etyemez’den İnce’nin Manifestosuna Eleştiri

Etyemez’den İnce’nin Manifestosuna Eleştiri

Ak Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin açıkladığı manifestoyu eleştirdi.

 

Ak Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin açıkladığı manifestoyu eleştirdi. Halil Etyemez, “Manifesto demokrasi, hukuk, ekonomi, dış politika ve eğitim sütunları üzerine oturtulmuş. Sütunların içi bomboş. İnce’nin bu sütunlarla kuracağı yapı uzun sürmez, yıkılır, ülkemiz kaybeder” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez’den CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin açıkladığı seçim manifestosuna eleştiri geldi. Muharrem İnce’nin manifestoyu demokrasi, hukuk, ekonomi, dış politika ve eğitim sütunları üzerine oturttuğunu hatırlatan Milletvekili Halil Etyemez, sütunların çelikten değil tenekeden olduğunu, bunun için de sütunlardan cek, cak sesleri çıktığını söyledi.

SÜTUNLARIN İÇİN BOMBOŞ

Sütunlarda samimiyet ve ciddiyetin olmadığını vurgulayan Milletvekili Etyemez, “Sütunların bir kaç doğru yeri varsa o da aşırtma. Örneğin, İnce ‘Eğitim sütununda okul öncesi eğitim zorunlu hale getirilecek, ikili eğitim tümüyle kaldırılacak, tam gün eğitim sistemine geçilecek, taşımalı eğitim ve birleştirilmiş sınıf uygulaması sona erdirilecek’ diyor. Milli Eğitim Bakanlığımız, bu üç noktada çalışmalara çoktan başladı ve 2019’un başında hepsi hayata geçirilecek. Bakanlığımızın internet sitesine girseler, ya da internet arama motoruna girseler bunları görecekler. Sütunların içi bomboş. Bu sütunlarla kuracağı yapı uzun sürmez, yıkılır ve sonucunda ülkemiz kaybeder” dedi.

TERÖRÜN DİLİNİ KULLANIYORLAR

AK Parti iktidarlarının demokratik anayasa değişikliklerine en büyük direnci CHP’nin gösterdiğinin altını çizen Etyemez, CHP’nin ve Muharrem İnce’nin yeni anayasa vaadini kuru laf kalabalığı olarak niteledi. CHP’nin terör örgütlerinin sözcülüğünü yaptığını ve onların ağzıyla konuştuğuna dikkat çeken Halil Etyemez, “Terörle etkin mücadele edileceği vurgulanıyor. O zaman bugün neden FETÖ ve PKK terör örgütlerinin uzantılarıyla birlikte hareket ediyorlar? Neden onların dilini ve üslubunu kullanıyorlar?” diye sordu.

ÖNCE ÜLKEMİZİ TANISIN

Ekonomi ve dış politika sütunlarının gerçeği yansıtmadığını belirten Etyemez, özellikle ekonomi sütununun AK Parti’nin 2023 hedeflerinin gerisinde kaldığını kaydetti. AK Parti’nin milli gelirde 25 bin doları hedeflediğini açıklayan Etyemez, İnce’nin milli geliri 15 bin dolara çıkartacaklarını söylemesinin Ak Parti’nin hayallerine dahi yetişemeyeceklerinin göstergesi olduğunu söyledi. Etyemez, “İhracatımızı 36 milyar dolardan alıp 160 milyar dolara çıkarttık. 2023 hedefimiz 500 milyar dolar. CHP’nin ekonomi sütununa göre hedef 360 milyar dolar. İleri teknoloji merkezleri kurmaktan bahsediyor. AK Partimiz, 77 Bölgesel Teknoloji Geliştirme merkezi kurdu. Bin 79 AR-GE ve tasarım merkezimiz var. Bu merkezlerde 5 bin şirket, 48 bin personel üretim yapıyor. 3 buçuk milyar dolarda ileri teknoloji ürünü ihracatı yapıyoruz. Dış politika sütununda kadim kültür ve medeniyetimizden söz etmiyor. Türkiye’yi Anadolu’ya hapseden ve sınırların dışıyla ilgisini kesen bir ülke pozisyonu tasarlanıyor. Hâlbuki Türkiye, artık küresel olaylara ilgi gösteren, menfaatlerini tüm dünya üzerinde çoğaltan bir ülke konumunda. Antartika’da bilimsel merkez kuran ve burada bilimsel çalışma yapan bir ülkeyiz. Sayın İnce’nin ilk önce Türkiye’yi tanıması lazım. AK Parti vizyonunun çok gerisinde vaatler bunlar. Toplumda hiçbir heyecan uyandırmayacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

İnce’nin sözde manifestosunun tamamı ele alındığında icracı bir Cumhurbaşkanı gibi vaatlerde bulunduğunu ifade eden Etyemez, “Sağlık, eğitim, güvenlik gibi tüm alanlarda projelerden bahsediyor. Asgari ücrete rakam veriyor. Oy alacağını düşünse neredeyse Kabotaj Bayramı’nda da ikramiye vereceğiz diyecek. Hani Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden vazgeçecekti? Parlamenter sisteme geri dönülürse yetkisiz bir Cumhurbaşkanı olarak bu vaatlerini nasıl hayata geçirecek? Düşündüğü ile söylemleri farklı olan bir kişiden Cumhurbaşkanı olmaz.” şeklinde konuştu. haber Merkezi