Etyemez: Yaş sebze ve meyve üretiminde ilk 5 ülke arasına girdik

Etyemez: Yaş sebze ve meyve üretiminde ilk 5 ülke arasına girdik

Etyemez: Yaş sebze ve meyve üretiminde ilk 5 ülke arasına girdik

AK Parti Konya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Halil Etyemez, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçim çalışmalarını Selçuklu ilçesinde sürdürdü. Selçuklu sebze ve meyve halindeki esnafları ziyaret eden Milletvekili Halil Etyemez, esnaflara hayırlı ve bol kazançlar diledi. Esnaflarla sohbet eden Milletvekili Etyemez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye destek istedi. Zaman zaman esnaflara yardım eden Halil Etyemez, AK Parti olarak yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Etyemez, sebze ve meyve üreticilerine verilen fide-fidan aşamasında başlayan desteklerin, sera kurma, toprak analizi, sulama, gübreleme ve ihracat aşamasında da devam ettiğini söyledi. İyi tarım uygulamaları desteklemesi kapsamında sebze ve meyve için dekar başına 40 ile 50 lira arasında destek verildiğini ifade eden Etyemez, TARSİM ile birlikte bitkisel ürün sigortasında poliçede yazılı pirimin yüzde 50’sinin devlet tarafından karşılandığını belirtti. Etyemez, bu kapsamda geçtiğimiz yıl çiftçiler için 864 milyon lira sigorta poliçesi katkısında bulunulduğunu aktardı. Ayrıca mazot indiriminin yanında pazarlamaya yönelik teşvikler başta olmak üzere onlarca çok ciddi teşviklerin de verildiğini kaydeden Etyemez, “2002 yılında 39 milyon ton yaş sebze ve meyve üreten ülkemiz, bugün 49.2 milyon tonluk sebze ve meyve üretimiyle rekorlar kırıyor. Yaptığımız çalışmalar ve verdiğimiz desteklerle ülkemizi sebze ve meyve üretiminde dünyanın ilk beş ülkesi arasına girmesini sağladık. 2002 yılındaki ihracat gelirimiz sadece 534 milyon dolardı. Geçtiğimiz yıl 3.9 milyon ton yaş sebze ve meyve ihracatı gerçekleştirerek 2.23 milyar dolar gelir elde ettik. Sektör içinde narenciye ihracatı 1.67 milyon ton, yaş meyve ihracatı 1 milyon ton ve yaş sebze ihracatı 1.26 milyon ton olarak gerçekleşti.” dedi.

24 Haziran seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçileceğini ve AK Parti’nin mecliste çoğunluğu elde edeceğini belirten Etyemez, “Biz milletten aldığımız gücü ve yetkiyi, yine milletimiz ve ülkemiz için kullanıyoruz. Bu güne kadar çiftçimizden sanayicimize, üreticimizden ihracatçımıza kadar toplumumuzun tüm kesimlerini destekledik, desteklemeye devam ediyoruz. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Şimdi hasat vaktidir. Büyük projelerimizi tamamlama, ekonomimizi zirveye çıkarma ve vatandaşlarımızın refah seviyesini en üst düzeye yükseltme vaktidir. Milletimize inanıyor ve güveniyoruz. Eminiz ki milletimiz istikrar ve güvenden yana oy kullanacak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partimizi güçlü bir şekilde zafere ulaştıracaktır.” diye konuştu.