Etyemez, “Takip heyeti” hakkında bilgi verdi

Etyemez, “Takip heyeti” hakkında bilgi verdi

AK Parti Konya Milletvekili Etyemez, AK Parti Konya İl Teşkilatı "Takip Heyeti" hakkında bilgi verdi

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından kurulan AK Parti Konya İl Teşkilatı "Takip Heyeti"ne yönelik basın toplantısı düzenledi.

Etyemez, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimine Türk milletinin büyük bir cevap verdiğini, Konya Valiliği koordinasyonluğunda gerçekleştirilen AK Parti Konya İl Teşkilatı "Takip Heyeti"ne destek vereceklerini söyledi.

Milli istihbarat, emniyet, TBMM, Genel Kurmay Başkanlığı ve Cumhurbaşkanı başta olmak üzere halka saldırıldığını belirten Etyemez, "Rütbeli asker kılığındaki teröristlere millet çıplak yumruğuyla 'dur' dedi, milli iradesine sahip çıktı. 10 gündür milletimiz nöbetine devam ediyor." dedi.

Etyemez, 15 Temmuz gecesinde Ankara'da olduğunu ve olayları bizzat yaşadığını belirterek, şunları anlattı:

"Hainler hariç herkes ayağa kalktı. Milletimizin 10. günü olmasına rağmen ülkesine sahip çıkmasının altında çok önemli mesajlar var. Artık ülkenin bir daha böyle bir darbe ve isyan girişimiyle karşı karşıya kalmaması ve milletin iradesinin esas olduğunu ve bundan sonrada milletin sahip çıkacağını gösteren bir davranış gösteriyor. Başka Konya olmak üzere tüm milletimizin asaleti böylece bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ayrıca OHAL ile ilgili Cumhurbaşkanımız ifade etmişti, biz de ifade edelim; temel hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı hiçbir uygulama yaşanmayacak. OHAL bir sıkı yönetim değildir, OHAL olağanüstü 15 Temmuz'da yaşananları temizlemek ve devletin işleyişini sağlıklı bir şekilde devam ettirmesi için OHAL ilan edilmiştir."

 

-Devlet, milletin devletidir

Kendisininde içinde olduğu AK Parti Konya İl Teşkilatı "Takip Heyeti"nin Konya Valiliği koordinasyonluğunda gerçekleştiğini, kendilerinin de "Takip Heyeti"ne destek verdiklerini belirten Etyemez, şunları kaydetti:

"Takip Heyeti, hain darbe girişiminden önce, FETÖPDY Terör Örgütü’ne bağlı kurumlara atanan kayyumların koordineli ve adil bir şekilde çalışmalarını takip etmek amacıyla AK Parti Konya İl Teşkilatı tarafından oluşturuldu. Darbe girişimi sonrasında, sürecin adil bir şekilde yürütülmesini takip etmek çok önemli. Çünkü gözden kaçmalar yaşanabilir. Yaşanan sürecin sağlıklı şekilde tamamlanmasına katkı sağlamak, bu süreçte oluşabilecek mağduriyetlerin asgariye indirilmesi için çalışmalara katkı sağlamak, Konya İl ve İlçe Teşkilatlarımızda olası paralel sızıntılarına karşı en hassas şekilde çalışmalarını kendi içinde yürütmek istiyoruz. Büyükşehir ve 31 ilçe belediyelerimizde paralel yapı ile olan mücadele, bu süreçte komisyonumuz tarafından en hassas şekilde takip edileceğiz."