Etyemez: Esnaflarımız, Ekonomimizin Bel Kemiği

Etyemez: Esnaflarımız, Ekonomimizin Bel Kemiği

Konya esnafını ziyaret eden AK Parti Konya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Halil Etyemez, Esnaflarımız ekonomimizin bel kemiği. Bu güne kadar esnaflarımız için birçok projeyi faaliyete geçirdik. Bundan sonrada esnaflarımızı desteklemeye devam edeceğiz

 

Konya esnafını ziyaret eden AK Parti Konya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Halil Etyemez, “Esnaflarımız ekonomimizin bel kemiği. Bu güne kadar esnaflarımız için birçok projeyi faaliyete geçirdik. Bundan sonrada esnaflarımızı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Halil Etyemez, Kadınlar Pazarı, Aziziye Camii çevresi ve Ahmet Efendi Vakfı Çarşısı'ndaki esnafları ziyaret etti. Milletvekili Halil Etyemez’e Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ve AK Parti İl Başkanlığı’ndan bir heyet eşlik etti.

Esnaflara hayırlı ve bol kazanç temennisinde bulunan Milletvekili Etyemez, esnafların sorun ve taleplerini dinledi. Esnafların ekonominin bel kemiği olduğunu belirten Halil Etyemez, AK Parti olarak her zaman esnafların yanında yer aldıklarını söyledi.

Esnaflara yönelik yeni projeler üretmeye devam edeceklerini vurgulayan Etyemez, “AK Parti döneminde Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nu yürürlüğe koyduk. Esnaf ve sanatkarlarımız için bilgi sistemi oluşturduk ve Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir strateji belgesi hazırlayarak uygulamaya koyduk. Esnaf ve sanatkar işletmelerine ‘Bir benden, bir senden’ diyerek maaş, sigorta primi ve vergi giderleri desteğini hayata geçirdik. Esnaflarımıza küçük sanayi sitelerinin yapımında TOKİ imkanlarını kullandırdık. Ahilik kültürünün yaşatılmasına yönelik çalışmaları destekledik ve esnaf ahilik sandığını kurduk. Esnaf ve Sanatkarlar Destek Sistemi projesini hayata geçirdik. Esnaf ve sanatkarlar şurasını topladık. 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci dönem milletvekili seçimlerinin ardından da durmayacağız, esnaflarımız için yeni projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

milletvekili-halil-etyemez--(3).jpg