Etyemez: Anayasa maddelerinin içeriği çarpıtılıyor

Etyemez: Anayasa maddelerinin içeriği çarpıtılıyor

AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından yürütülen referandum çalışmaları kapsamında, Ak Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Selçuklu İlçe Başkanı M. Hakan Özer ve beraberindeki heyet, Minibüsçüler Odası üyeleri ile toplantı gerçekleştirdi.

Selçuklu İlçe Başkan yardımcıları Nedim Selek, Ramazan Şahin ve Minibüsçüler Odası Başkanı Muharrem Karabacak ile 100’ü aşkın üyenin katıldığı toplantıda Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında bilgilendirme yapıldı, sorular cevaplandı.

Milletvekili Etyemez, referandum ile değişecek olan 18 maddeyi anlatarak çarpıtılan tek adam meselesine değindi. ‘Tek adamlık meselesi maalesef muhalif düşüncelerin kasıtlı olarak ürettiği yanlış bir bilgidir. Anayasa maddelerinin içeriği çarpıtılıyor. Hayır için mantıklı tek bir açıklama yapamadıklarından, söyleyebildikleri tek şey tek adam siteminin geleceği. Böyle bir şey yoktur! Şimdiki parlamenter sistemde Cumhurbaşkanının yetkileri oldukça fazla olmasına rağmen hiçbir sorumluluğu yoktur. Yeni sistemde hem görevleri hem de sorumlulukları daha fazladır. Yaptığı her işten sorumludur. Milletin oylarıyla seçilen güçlendirilmiş meclisin, Cumhurbaşkanı’nı görevini kötüye kullanma dahil bir çok suçtan Yüce Divana gönderme yetkisi vardır. Yani güç halkındır. Halkın gücü, halkın iradesi dışında hiçbir güç yoktur. Cumhurbaşkanının kararname çıkarma yetkisi vardır ama kanun yapma yetkisi yoktur. Tek adamlık yoktur, 600 tane vekil ile güçlendirilen milletin seçtiği meclis vardır’ dedi. Ayrıca seçilme yaşının 18’e indirilmesi ile ilgili de ‘Bugün birçok ülkede seçilme yaşı 18’dir. Her 18 yaşındaki milletvekili olacak demiyoruz. Biz kendini geliştirmiş, milletvekili olabilme şartlarını taşıyan gençlerimize bu hakkı tanıyoruz. Seçme hakkına sahip bir gencin mecliste kendini temsil edecek, kendi sorunlarını dile getirecek bir vekili olsun istiyoruz. Biliyoruz kritik anlarda çok önemli kararlar verebilen, sorumluluk sahibi, bu kapasiteye sahip gençlerimiz var’ ifadelerini kullandı.

Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, Ak Parti’nin önceliğinin her zaman millet olduğunu söyleyen Selçuklu İlçe Başkanı M. Hakan ÖZER, ‘Nisan ayında gerçekleştirilecek olan referandum herhangi bir seçim değildir. Ülkenin geleceği için vereceğimiz karar çok önemlidir. Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile vesayet tamamen ortadan kalkacak ve kendi kaderini de, ülkenin kaderini de belirleyen tek güç milletimiz olacaktır. Bu ülkede bir daha hakimiyet kuramayacakları için, halkın gücünün önüne geçemeyecekleri için hayır diyorlar. Biz diyoruz ki milletin iradesi dışında bir irade yoktur. Biz güçlü bir milletiz nitekim bunu 15 Temmuz’da gördük. Eğer o iradeyi gösterememiş olsaydık bugün Türkiye bölünebilirdi. Biz milletimize güveniyoruz’ dedi. Mevcut sistemin doğurduğu ekonomik ve sosyal sorunlar Türkiye’nin önünü tıkamıştır diyerek; içinde bulunduğumuz bu şartlarda kalıcı istikrarın şart olduğunu, bunun zaruriyet haline geldiğini, o yüzden sandığa gidip oy kullanmanın çok önemli olduğunu ifadelerine ekledi.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda, referandum ile ilgili merak edilen sorular cevaplanırken içinde bulunduğumuz şartlarda ‘sandıkta evet’ demek neden önemli anlatıldı.

Minibüsçüler Odası Başkanı Muharrem Karabacak ise, minibüsçülerin toplumun nabzını tutan önemli meslek gruplarından biri olduğunu, 15 Temmuz’da Konya minibüsçüleri ve odası olarak ilk andan itibaren milletin yanında irade ortaya koyduklarını belirtti.Haber Merkezi

etyemez,-‘anayasa-maddelerinin-icerigi-carpitiliyor’-(1).jpg