eTwinning Konya çalıştayı yapıldı

eTwinning Konya çalıştayı yapıldı

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Her Okulumda eTwinning Projem” çalıştayına tüm ilçelerden toplam 600 öğretmen katıldı.

 

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Her Okulumda eTwinning Projem” çalışması kapsamında düzenlenen çalıştayın açılış programı yapıldı.  Dedeman Otel’de yapılan çalıştaya, Konya’nın tüm ilçelerinden toplam 600 öğretmenin katıldı. Katılımcılara eTwinning projesi hazırlama konusunda sunumlar gerçekleştirildi.

etwinning-konya-calistayi--(2)-003.jpg

ALTUNTAŞ: 5 BİN 33 PROJE YÜRÜTÜLDÜ

Programın açılış konuşmasını Konya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Servet Altuntaş yaptı. Konuşmasında ülkemizi yüceltecek ve ilerletecek olanların öğretmenler olduğunu vurgulayan Altuntaş, “Öğretmenin öğrenmeyi bıraktığı gün öğretmenliği de biter’ dedi. Altuntaş, sürekli yenilenmenin ve yenilikleri takip etmenin önemine de değinerek eTwinning projelerinin bu açıdan çok faydalı olduğuna dikkat çekti. Konya’nın eTwinning faaliyetlerinde Türkiye’de ve Avrupa’da çok önde bir şehir olduğunu da ifade eden Altuntaş, bu kapsamda 5 bin 333 projenin yürütüldüğünü sözlerine ekledi. Altuntaş son olarak emek veren tüm öğretmenlere teşekkürlerini iletti.

etwinning-konya-calistayi--(7)-002.jpg

BAL: BİLGİ VERDİ

Daha sonra kürsüye çıkan Milli Eğitim Bakanlığı eTwinning Temsilcisi Dr. Hülya Bal da yaptığı konuşmada bu faaliyetin 44 ülkede olduğunu ve 10 yıldır da Türkiye’de başarılı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi. Konuşmasında 2023 Eğitim Vizyon Belgesine de atıfta bulunan Bal, öğrencilerin hayata hazırlanması ve gerçek yaşam problemlerini de fark etmelerinin gerekliliğine vurgu yaptı. Daha sonra Konya’dan çeşitli Avrupa ülkelerine gidip gözlemde bulunan öğretmenlerin grup liderlerine ve başarılı projelerin sahibi kurumların temsilcilerine protokol mensupları tarafından plaket ve belge takdiminde bulunuldu. Verilen arada protokol mensupları tarafından üretilen projelerin tanıtımının yapıldığı stantlar gezildi. Programa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Servet Altuntaş ve eTwinning Bakanlık Temsilcisi Dr. Hülya Bal’ın yanı sıra Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinden Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Kurnaz, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri ve öğretmenler katıldı.

milli-egitim-yeni--(13).jpg

milli-egitim-yeni--(23).jpg

Etiketler :