eTwinning ateşi Karapınar’da yandı

eTwinning ateşi Karapınar’da yandı

eTwinning gönülleri ateşlerini bu kez de çölleşme sorunu olan Karapınar’da yaktı.

Konyalı bir grup öğretmeninin yürüttüğü ‘e Twinning Ateşi Her Yerde Projesi’ bu hafta erozyon ve suyun kötüye kullanımına dikkat için Karapınar’daydı.  Projede her ay farklı bir ilçede farklı bir konu ele alınıyor.

 Bu ayki etkinliklere çok sayıda öğretmen, Tema, İl Orman ve Çevre Müdürlüğü katkı verdi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altıntaş ve Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç’ta etkinliklere katıldı.

DOĞAYA AĞAÇ EKİMİ YAPILDI

 Projenin Karapınar organizasyonunu yapan TOKİ Yavuz Selim İlkokulu Sınıf Öğretmeni olan Oğuzhan Yaşar ,”Karapınar’ın en büyük sorunu olan çölleşme ve erozyona dikkat çekmek bu ayki amacımızdı, bu yüzden önce Toprak, Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi’nde konunun uzmanları tarafından öğretmen, öğrenci, veli ve tema Gönüllerinden oluşan 350 kişilik grup bilgilendirildi. Daha sonra yeşillendirme alanına götürülerek önce alan ve toprak yapısı anlatıldı ve ağacın bölgemiz için öneminden bahsedildi. Her öğrenciye bir ağaç verilerek ağaç dikimine geçildi. Alan turunun ardından Meke Gölü'ne başlayan yolculuğumuz hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Nazar boncuğu olarak bildiğimiz doğa harikası kuraklıktan sularını çekmiş ve bizlere bir kez daha ağacın, doğanın önemini hatırlatmıştı. Burada yaptığımız 5 km’lik yürüyüş sırasında bu konu hakkında konuşuldu ve ortak fikirler nasıl projelendirilebilir sorusuna odaklanıldı. Programın devamında öğrenciler Acıgöl’de su da taş sektirmesi ve eğlenmesi ile şenlendi. Ardından Konya yakınlarındaki Bozdağ Milli Parkı ziyaret edilerek burada Endemik bir tür olan Anadolu Yaban Koyunları hakkında Konya Çevre Orman İl Müdürlüğü Yetkililerinden bilgi alındı. Bu turun amacı Konya’mıza ait böyle bir varlığın çocuklarımız tarafından tanınması ve doğanın hala el değmemiş türlerinin olduğunu bilmesini istememizdi. “dedi. Haber Merkezi