Etnospor Kültür Festivali

Etnospor Kültür Festivali

Türk dünyası Küçükçekmece Bezirganbahçe Meydanı'nda düzenlenen festivalde bir araya geldi- KATEAD Başkanı Serkan Dinçtürk:- "Birçok Türk devletinin ve boylarının burada çadırları var. Türk dünyasında unutulmaya yüz tutmuş kökbörü, mas güreşi, aba ve kuşak

İSTANBUL (AA) - Geleneksel Türk sporları ve oyunlarını gün yüzüne çıkarma amacıyla düzenlenen Etnospor Kültür Festivali, Türk devletlerinin temsilcilerini bir araya getirdi.

Küçükçekmece Bezirganbahçe Meydanı'ndaki festival alanında kurulan otağlarda misafirlerini ağırlayan Kazak, Kırgız, Kırım, Karapapak, Nogay, Bulgar, Uygur ve Afgan Türkleri kültürlerinin yanı sıra yöresel ürünlerini, börk, kalpak ve yelek gibi etnik kıyafetlerini tanıttı.

Ayrıca Konya, Gaziantep, Rize, Kahramanmaraş, Denizli, Erzurum, Antalya ve Bursa gibi şehirler de kendilerine ait ürünleri vatandaşlarla buluşturdu.

- "Türk dünyasına yöneliş var"

Kazakistan otağında Kazak kültürünü tanıtmaya çalışan Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Derneği (KATEAD) Başkanı Serkan Dinçtürk, ülkemizde Türk dünyasına yöneliş olduğunu söyledi.

Vatandaşların Türk tarihine büyük ilgi duymaya başladığını söyleyen Dinçtürk, "Türk televizyonlarında gösterilen dizilerden dolayı halkımızda tarihi öğrenme isteği var. Son zamanlarda yaşanan elim hadiseler Türk dünyasına yöneliş oluşturdu. Bunun etkisini burada görmekteyiz." diye konuştu.

Festival sayesinde Kazak kültürünü tanıtma fırsatı bulduklarını söyleyen Dinçtürk, "Birçok Türk devletinin ve boylarının burada çadırları var. Burası Orta Asya meşveret meclisi gibi oldu. Türk dünyasında unutulmaya yüz tutmuş kökbörü, mas güreşi, aba ve kuşak güreşleri sergilendi. Vatandaşlarımız da bu sporlara büyük ilgi gösterdi. Halkımızın ilgisi bizleri çok memnun etti." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :