Etiyopya'nın Ankara Büyükelçisi Workneh, Mersin'de

Etiyopya'nın Ankara Büyükelçisi Workneh, Mersin'de

Workneh: "Türkiye şu anda 300'den fazla projeyle Etiyopya'da ve bunlardan 96'sı başlamış durumda"

MERSİN (AA) - Etiyopya'nın Ankara Büyükelçisi Ayalew Gobeize Workneh, Türkiye'nin şu anda 300'den fazla projeyle Etiyopya'da olduğunu ve bunlardan 96'sının başladığını söyledi.

Workneh, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki (MTSO) Etiyopya Ülke Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Mersin'de bulunmaktan memnun olduklarını belirtti.

Adana, Mersin ve Tarsus'ta 3 gündür çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını aktaran Workneh, şöyle devam etti:

"İş dünyasından birçok gruplarla bir araya geldik. Burada bulunma amacımız, Etiyopya'da yatırım fırsatları ve destekler konusunda bilgilendirme yapmak ve tabi davette bulunmak. Bugün neden Etiyopya'da yatırım yapılmalı, Etiyopya'da yatırım yapanları motive etmek için var olan teşvikler neler, ne gibi avantajlar var bunları sizlerle paylaşacağız. Türkiye şu anda 300'den fazla projeyle Etiyopya'da ve bunlardan 96'sı başlamış durumda. Dolayısıyla bu firmalar neden oradalar sorusuna cevap olarak bürokratik işlemlerin Etiyopya'da neredeyse yok denecek kadar az olmasını, devlet desteklerini, yatırımcının işlerini kolaylaştıracak tüm imkanları sayabiliriz."

Türk yatırımcıları Etiyopya'ya davet eden Workneh, Türkiye'nin Etiyopya pazarında yer alması için gerekli tüm katkıyı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

 MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver ise Afrika ile yapılabilecek ticaretin çok önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin ve hükümetin de Afrika ile yapılacak tüm yatırımlara önem verdiğine dikkati çeken Tanrıöver, "Ama maalesef bizim Etiyopya ile toplam dış ticaretimiz 400 milyon dolar seviyesinde. Bunun en kısa zamanda çok daha yükseklere çıkması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Etiyopya Ticaret Ataşesi Terefe Haile Eggu ülkelerini ve yatırım alanlarını tanıtan sunum yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı