Etiyopyalı yetim ailelerin yüzü Türkiye sayesinde güldü

Etiyopyalı yetim ailelerin yüzü Türkiye sayesinde güldü

Türk kuruluşları, Oromo eyaletindeki yüzlerce yetim ailesine canlı hayvan ve kümes dağıttı

ADDİS ABABA (AA) – Etiyopya’daki yetim ailelerine geçimlerini temin edebilmeleri için canlı hayvan ve kümes dağıtıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Etiyopya’nın Oromo eyaletindeki yetim ailelerine yönelik kalkınma yardımı gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Şaşamenya ve Bale Robe kasabalarındaki ailelere 100 süt keçisi, 8 boğa, 180 tavuk, 10 kümes ve 45 arı kovanı teslim edildi.

TİKA Addis Ababa Koordinatörü Fazıl Akın Erdoğan, teslim töreninde yaptığı konuşmada, en büyük arzularının, hayvancılık ve ziraatla geçimlerini sağlayan insanların kendi kendine yetebilmelerini sağlayacak bir ortam yaratmak olduğunu belirtti.

Erdoğan, Türkiye'nin Etiyopya halkının her zaman yanında olduğunu ifade ederek, "Bu emanetlerin sayısını çoğaltmanız, sizlerin de olmayanlara vermeniz bizim de sizden tek beklentimizdir." şeklinde konuştu.

Törende konuşan Bale Robe Bölgesi Kadın ve Çocuk İşleri Ofisi Sorumlusu Meselech Beyecha ise “Çok uzaklardan gelerek hiçbir şeyleri olmayan bu yoksul insanlara paha biçilemeyen hediyeler getirdiniz, dualarımız Türk milleti için, hiç merak etmeyin emanetlerinize iyi bakacağız." ifadelerini kullandı.

Türk yardım kuruluşları ülkede eğitim, sağlık ve kalkınma gibi birçok alanda düzenli yardım faaliyetleri gerçekleştiriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :