Etiyopya'daki Türk şirketi BMET iddialı

Etiyopya'daki Türk şirketi BMET iddialı

BMET Yönetim Kurulu Başkanı Yangın:

ADDİS ABABA (AA)- Etiyopya'da 2011 yılında 150 milyon dolarlık yatırımla kurulan Türk şirketi BMET'in hedefi, uzun vadede tüm Afrika pazarında etkili bir enerji ve telekomünikasyon firması olabilmek. 

Etiyopya'nın Oromiye Eyaleti'nin Dima ve Sebata köyleri arasında kurulu fabrika, başkent Addis Ababa'ya 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Fabrika yıllık 24 bin ton bakır, 48 bin ton alüminyum kablo üretme kapasitesine ulaşırken, ürünler henüz Etiyopya, Cibuti ve Kenya pazarlarında satışa sunuldu. 

BMET Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Turan Yangın, yaptığı açıklamada, enerji, telekomünikasyon ve iletken teknolojisindeki hedeflerinin, tüm Afrika olduğunu belirterek, bu nedenle üretim için Etiyopya'yı tercih ettiklerini dile getirdi. 

Yangın, Afrika'nın enerji, telekomünikasyon ve altyapı projelerinde ilerleyen bir kıta olduğuna dikkati çekerek, bunun, kendileri gibi şirketler için bir şans olduğunu ifade etti. 

Tüm Afrika'nın hidro, güneş, termal ve rüzgar enerjisi üretimine başladığını anlatan Yangın, BMET'in Etiyopya'da 8 bin kişiye iş veren, Doğu Afrika'nın en büyük kablo ve enerji firmalarından biri olduğunu sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı