Etiyopya'da OHAL interneti vurdu

Etiyopya'da OHAL interneti vurdu

Ülkede yaklaşık iki haftadır mobil internet erişimi sağlanamıyor

ANKARA (AA) - Olağanüstü halin (OHAL) sürdüğü Etiyopya'da 12 gündür mobil internete ve sosyal medya araçlarına erişim sağlanamıyor.

Hükümet karşıtı protestolardan sonra internette kısıtlamaya giden Addis Ababa hükümeti, yaklaşık iki hafta önce ülke genelinde mobil internete ve sosyal medya araçlarına erişimi durdurdu.

Yalnızca bir operatörün bulunduğu ülkede hali hazırda milyonlarca kişi internet kullanamıyor, ayrıca ADSL ve fiber bağlantılarda sosyal medya araçlarına erişilemiyor.

Etiyopya'nın internet servis sağlayıcısı Ethio Telecom konu hakkında açıklama yapmazken, hükümet sözcüsü Getachew Reda, kesintinin, OHAL kapsamında genişletilebileceğini açıklamıştı.

Reda, OHAL hakkında açıklama yaptığı sırada, "Bu durumdan herkesin muzdarip olduğunu biliyorum. Ben de herkes gibi mağdurum." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Ülkede kablolu bağlantıların pahalı olması nedeniyle milyonlarca kişi evinde ya cep telefonlarındaki mobil interneti ya da sim kartlarla çalışan mobil modemleri kullanıyor.

Kesinti hem kırsal kesimde hem de şehirlerde yaşayan milyonlarca vatandaşı olumsuz etkiliyor.

Uygulama tepki çekse de Etiyopya hükümeti, geçen kasım ayından bu yana Amhara ve Oromo eyaletinde yaşanan gösteriler sebebiyle sık sık internette kısıtlamaya gidiyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :