Etiyopya'da Kur'an kurslarına ilgi

Etiyopya'da Kur'an kurslarına ilgi

Etiyopya'da Kur'an kurslarında ramazan hareketliliği yaşanıyor

ADDİS ABABA (AA) - Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da Türk sivil toplum kuruluşları tarafından farklı zaman dilimlerinde açılan 9 Kur'an kursu, kentte yaşayan Müslümanlara hizmet veriyor.

Addis Ababa'nın farklı bölgelerinde açılan Kur'an kurslarına aralarında yetimlerin de bulunduğu 650 Etiyopyalı öğrenci ve yerli halk katılıyor.

Kur'an talebeleri, her ramazan ayında mukabele de okuyor.

Kurslar 4 yıldır, Merkezi İsviçre'de bulunan Tut Elimi Derneği tarafından gıda ve nakdi yardım verilerek destekleniyor.

Tut Elimi Derneği Başkanı Mehmet Sarıgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Etiyopyalı Müslümanları her zaman desteklediklerini söyledi.

Kur'an kurslarında gençlere ve bölge halkına her türlü desteği verdiklerini söyleyen Sarıgöz, kurslara devam eden öğrencilere ve ailelerine yardımda bulunduklarını kaydetti.

Kur'an kursu öğretmeni Abdusselam Davut Ali de "Benim ders verdiğim kursta 33 öğrenci var. Günün büyük bölümünü Kur'an-ı Kerim okuyarak geçiriyoruz. Çocuklarımız yatılı olarak kalıyor. Burada öğrendikleri ilimleri Türkiye'de de pekiştirerek Etiyopya'daki Müslümanlara aktarıyorlar." dedi.

Ali, "9 Kur'an kursunda şu an mukabele yapılıyor. Her yıl bu geleneği yaşatmaya çalışıyoruz. Allah'ın izniyle daha fazla öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz." diye konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :