Etiyopya'da koalisyonun başına yeniden Abiy Ahmed seçildi

Etiyopya'da koalisyonun başına yeniden Abiy Ahmed seçildi

ADDİS ABABA (AA) - Etiyopya'da iktidar koalisyonu Etiyopya Halkları Devrimci Demokratik Cephesinin (EPRDF) başkanlığına yeniden Başbakan Abiy Ahmed seçildi.EPRDF'in...

ADDİS ABABA (AA) - Etiyopya'da iktidar koalisyonu Etiyopya Halkları Devrimci Demokratik Cephesinin (EPRDF) başkanlığına yeniden Başbakan Abiy Ahmed seçildi.

EPRDF'in ülkenin Havassa şehrinde çok sayıda parti lideri ve siyasetçinin katılımıyla düzenlediği olağan kongresinde koalisyonun başkanlığına Ahmed, başkan yardımcılığına ise Başbakan Yardımcısı Demeke Mekonnen seçildi.

Ahmed, başkanlık için yapılan oylamada 177 oydan 176'sını alırken, Mekonnen 149 oy aldı.

Yaklaşık 3 gün önce başlayan kongreyi "tarihi" olarak nitelendiren Ahmed'in tekrar seçilmesi, ülkedeki koalisyon ortaklarının Başbakanın başlattığı reform sürecini desteklediğini ortaya koymuş oldu.

Eski Başbakan Hailemariam Desalegn'in istifası sonrası koalisyonun başına geçen Ahmed, nisan ayında başbakanlık koltuğuna oturmuş ve ülkede siyasi ve ekonomik alanlarda reform hamlesi başlatmıştı.

Farklı eyaletlerden dört partinin oluşturduğu EPRDF, Tigray Halkı Kurtuluş Cephesi (TPLF), Amhara Demokratik Partisi (ADP), Oromo Demokratik Partisi (ODP) ve Güney Etiyopya Halkları Demokratik Hareketi'nden (SEPDM) meydana geliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :