Etiyopya’da kabine değişikliği

Etiyopya’da kabine değişikliği

Yeni Başbakan Ahmed, 16 bakanlıkta değişiklik yaptı

ADDİS ABABA (AA) - Etiyopya’da ay başında göreve başlayan Başbakan Abiy Ahmed, kabinede geniş çaplı değişikliğe gitti.

Ahmed, Etiyopya Halkların Temsilcileri Meclisinde yapılan oturumda yeni kabineyi açıklarken, aday gösterilen isimler mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.

Yeni Bakanlar Kurulunda, 6 bakan yer değiştirerek yeni bakanlıklara atanırken, 10 yeni isim ise bakan koltuğuna oturdu.

Hükümet Sözcülüğüne Ahmed Shide atanırken, Adalet Bakanlığına Berhanu Tsegaye, Ticaret Bakanlığına Melaku Alebel, Sağlık Bakanlığına Amir Aman, Tarım Bakanlığına Shiferaw Shigute, Savunma Bakanlığına ise Motuma Mekassa getirildi.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Hirut Woldemariam Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı, eski Savunma Bakanı Siraj Fegessa ise Ulaştırma Bakanı oldu.

Dışişleri Bakanı Workneh Gebeyehu ise değişmeyen isimler arasında yer aldı.

Halkın değişim çağrıları sonrası görevi devralan Ahmed ülkede yargı, güvenlik, ekonomi ve sosyal alanlarda reform sözü vermiş, ülkenin farklı bölgelerinde halkla bir araya gelerek beklentileri dinlemişti.

Son 27 yıldır ülkeyi yöneten Etiyopya Halkları Devrimci Demokratik Cephesi (EPRDF) iktidarında ilk kez Oromolu bir ismin başbakan olması ülkedeki gergin siyasi atmosferi büyük ölçüde yumuşatırken, Ahmed'in seçilmesiyle Oromiya ve Amhara eyaletlerinde son üç yıldır süren eylemler de son bulmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :