Etiyopya'da gençlerin yeni eğlencesi "kaykay"

Etiyopya'da gençlerin yeni eğlencesi "kaykay"

Bir alışveriş merkezinin otoparkında toplanarak, çeşitli kaykay tekniklerini deneyen Etiyopyalı gençler burada stres atıyor

ADDİS ABABA (AA) - ORHAN KARSLI - Etiyopya'da gençlerin yeni eğlencesi kaykay oldu.

Bir alışveriş merkezinin otoparkında toplanarak, çeşitli kaykay tekniklerini deneyen gençler burada stres atıyor.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle kaykay malzemesi ve kıyafetleri alamayan çocuklar, bir araya gelerek "Ethiopia Skate" adlı topluluğu kurmuş. Bir internet sitesi oluşturarak yurtdışından yardım almayı hedefleyen topluluğa bir çok ülkeden malzeme yardımı geliyor.

Kaykay yapmak için uygun alan bulamayan grup üyeleri, otopark alanlarında ya da tehlikeli bir şekilde trafikte kaymayı tercih ediyor. Kendilerine uygun bir parkur yapılması için de internet üzerinden bir bağış kampanyası düzenlemişler.

Yaşları 12 ile 25 arasında değişen yaklaşık 70 kişiye ulaşan grup, en çok kaykay malzemelerinin Etiyopya'da çok pahalı olmasından şikayetçi.

Grup üyelerinden Yared Aya (20), yurtdışındaki bazı firmalardan kaykay malzemesi, kıyafet ve ayakkabı yardımı aldıklarını belirterek, Etiyopya'da bütün çocuklara kaykay yapma fırsatı vermek ve bir kaykay parkuru yaptırmaya çalıştıklarını söyledi.

Ethiopia Skate grubu kurucularından Addisu Hailemichel (27), 8 yıl önce projeyi başlattıklarında bu işe gönül veren sadece 3 kişi oldukarını ve o yıllarda Etiyopya'da kaykayın çok fazla bilinmediğini söyledi.

Hailemichel, bu proje ile sokak kaykayını Etiyopya'ya sevdirdiklerini ifade ederek şöyle devam etti;

"Şu anda grubumuzda 50'den fazla üyemiz var ve her hafta yeni çocuklar aramıza katılıyor. Projeye başta Avusturya ve Almanya olmak üzere bir çok ülkeden destek geliyor. Kaykay takımlarını bağış olarak gönderenler var. İnternet üzerinden indegogo.com üzerinden projeye destek bağışı topluyoruz. Kaykay yapmayı çok seviyoruz kaykay sayesinde hem yeni arkadaşlar buluyoruz hem de eğleniyoruz.  Addis Ababa'da kaykay parkuru ve alanı bulmak çok zor. Kaykay yapmak için otopark alanlarına gidiyoruz ve buralarda yapıyoruz.  Bizim her zaman sloganımız şu "Sadece kaymak (kaykay)  istiyoruz" 

 

Kaynak:Haber Kaynağı