Etiyopya'da Ebola önlemleri

Etiyopya'da Ebola önlemleri

Ölümcül Ebola virusüne karşı havalanlarında önlemler artırıldı

ADDİS ABABA (AA) - Ebola virüsünün Batı Afrika'da görülmesinin ardından Etiyopya'da hastalığa karşı alınan önlemler, hastalığın yayılma ihtimaline karşı artırıldı. 

Başkent Addis Ababa'daki Bole Uluslararası Havalimanı'na konulan Ateş ölçen ve Ebola'nın tespitine yarayan cihazlarla yurt dışından gelen yolcular kontrolden geçiriliyor. 

Havalanında Ebola'ya karşı ayrıca bir karantina merkezi de bulunuyor. Yolcular uçaktan inmeden önce sağlık formu dolduruyorlar. Söz konusu formda ateş, bulantı, baş ağrısı ve daha önce salgın bir hastalığa yakalanıp yakalanmadığı soruluyor. 

Ebola'nın yaygın olduğu batı Afrika ülkelerinden gelen yolcular sadece cihazlardan değil özel sağlık taramasından da geçiriliyor. 

Havalanındaki sağlık kontrollerini yapan hemşire Mulu Zero, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Burada tarama yapaıyoruz. Şüpheli durumda olanları önce karantina odasına alıyoruz sonra da tüm önlemleri alarak hastaneye sevk ediyoruz. Burada yaptığımız kontrollerde, şu ana kadar Ebola virisü ile karşılaşmadığımız için şansılıyız" dedi. 

Kontrolden geçen yolcular ise alınan önlemlerin ve söz konusu cihazların kendileri için konduğunu ve uygulamanın toplum sağlığı açısından önemli olduğunu belirtiyor.

Etiyopya Sağlık Bakanlığı, Ebola'nın Batı Afrika'da yayılmasının ardından ülke genelindeki tedbirlerin artırıldığını açıkladı. Ebola salgınına karşı önlemler kapsamında sadece havalanları değil, sınır kapılarına da tespit cihazları konuldu. Televizyondan yapılan duyurularda şüpheli durumlarda halkın en yakın sağlık merkezine veya hastaneye başvurması istendi. 

Kaynak:Haber Kaynağı