Eti Maden İşletmelerinde dijital dönüşüm

Eti Maden İşletmelerinde dijital dönüşüm

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünce yürütülen dijital dönüşüm projesiyle, 60 binden fazla malzemenin etiketlenerek ambardan çıkışı ve nerelerde kullanıldığı takip edilebilir hale geldi - Yönetim Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Çelikler:- "23 ana modül

ANKARA (AA) - MUSTAFA ÇALKAYA - Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen dijital dönüşüm projesi sayesinde 60 binden fazla malzemenin etiketlenerek ambardan çıkışı ve nerelerde kullanıldığını takip etmek mümkün hale geldi.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, yazılım şirketi SAP ile yürüttüğü dijital dönüşüm projesiyle, SAP Kurumsal Kaynak Planlama ve Radyo Frekans ile Kimlik Takibi (RFID) sistemlerini hayata geçirdi.

Bu iki sistem sayesinde, kurumun ürettiği ürünlerin son varış noktasına kadar geçirdiği süreçler ve anlık stoklarıyla ilgili veriler, RFID teknolojisiyle toplanarak Eti Maden İşletmeleri Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi ile bütünleştirildi.

Eti Maden İşletmeleri Yönetim Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Abdurrahman Çelikler, 23 ana modülde gerçekleştirilen projeyle bor ürünlerinin nihai kullanıcı hizmetine verilinceye kadarki bütün süreçlerinin kontrol edildiğini ve verilerinin tutulduğunu söyledi.

Çelikler, 60 binden fazla malzemenin etiketlenerek ambardan çıkışını ve nerelerde kullanıldığını bu iki sistem sayesinde kontrol ettiklerini belirterek, "Bunu gereksiz malzemeyi stoklamanın önüne geçmek için yaptık. Maliyetler, üreticiler için en önemli boyut. Sizin maliyetiniz ne kadar azsa karınız o derece artar. Maliyetin en önemli unsurlarından biri de stoklarda kullanılan malzemelerin stoka alınmasıyla alakalıdır." dedi.

Abdurrahman Çelikler, projenin, Personel Devam Kontrol Sistemleri ile de desteklendiğini, böylece üretim yapılırken personelin ne kadar kullanıldığını ölçmenin de mümkün hale geldiğini bildirdi.

Proje ile dijital dönüşümün felsefi altyapısını oluşturduklarını dile getiren Çelikler, şunları kaydetti:

"Enerjinin daha faydalı, maliyetlere daha az yansıtılacak şekilde kullanılması önemli, ama insan unsuru çok daha önemli. Bizim bu projedeki en büyük kazanımımız insan unsuru oldu. Proje sayesinde üretim yapılırken personelin ne kadar kullanıldığını ölçmek de mümkün oldu. Arkadaşlarımız şu anda fonksiyonel danışmanlık verebilecek kabiliyete ve donanıma sahip hale geldi. Bundan sonra belki de dışarıdan danışmanlık almayacak, hatta danışmanlık verecek seviyeye geldik. Projenin üretim süreçlerinde kazanımlar sağlayacağını düşünüyorum. Bir performans elde edebilmek daha avantajlı fiyatlar elde etmek değildir. Var olan vizyonunuzu değiştirmeniz de bir kardır. Üretim maliyetleri sadece malzemeden kısmakla azalmaz. Bence süreçlerin kontrolü de maliyetin en önemli unsuru."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :