Etajerden kuluçka makinesi yaptı

Etajerden kuluçka makinesi yaptı

Muş'ta yaşayan Anadolu Üniversitesi elektrik teknikerliği bölümü mezunu Gökmen Oğraş, etajerden dönüştürdüğü kuluçka makinesiyle civciv üretimine başladı

MUŞ (AA) - Muş'ta yaşayan Anadolu Üniversitesi elektrik teknikerliği bölümü mezunu Gökmen Oğraş, etajerden dönüştürdüğü kuluçka makinesiyle civciv üretimine başladı.

Kültür Mahallesi'nde oturan ve boş zamanlarında elektrik işleriyle uğraşan Oğraş, bir arkadaşının dağda bulduğu keklik yumurtasını elektrikli battaniyenin içine saklayarak 21 gün sonra civciv çıkardığını belirterek, bu durumdan etkilenerek evde kullanmadığı etajerden kuluçka makinesi yapmaya karar verdi. 

Etajerin içine elektrik sistemi döşeyerek kuluçka makinesi haline getirdiğini ifade eden Oğraş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, makinenin 60 yumurta kapasiteli olduğunu ve tüm yumurtalara eşit ışık ve ısı alma imkanı sağladığını aktardı. 

Fazla modern olmamasına rağmen amacına ulaştığını ve civciv üretimine başladığını kaydeden Oğraş, "Kuluçkaya bıraktığım yumurtalardan yüzde 80 oranında civciv çıkarmayı başardım. Makinenin içinde nem oranı yüzde 60 civarında tutulurken, 21 gün süren kuluçka döneminin sonlarına doğru nem oranını yükseltiyorum. Bunu maddi kazanç elde etmek için yapmadım. Ama elde ettiğim başarıdan dolayı mutluyum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı