"Et fiyatlarının bugünkü aralıkta kalacağını düşünüyorum"

"Et fiyatlarının bugünkü aralıkta kalacağını düşünüyorum"

Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldız:- "Et fiyatları seçim öncesinden artışa geçti. Et fiyatlarının bugünkü aralıkta kalacağını düşünüyorum, daha da yükselmez"

KONYA (AA) - Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Başkanı Edip Yıldız, "Et fiyatları seçim öncesinden artışa geçti. Et fiyatlarının bugünkü aralıkta kalacağını düşünüyorum, daha da yükselmez" dedi.

Yıldız, Konya DSYB binasında düzenlediği basın toplantısında, her sektörde olduğu gibi hayvancılıkta da istikrarın çok önemli olduğunu söyledi.  

Hayvancılıkla uğraşanların zor şartlar altında ülke ekonomisine katma değer sağladığını dile getiren Yıldız, et ve süt üreticilerine güven ortamının oluşturulması gerektiğini aktardı.

Yıldız, sürdürülebilir hayvancılık için üreticilerin gerekli bedelleri ödediğini ifade ederek, sektörün bütün paydaşlarından aynı sorumluluğu üstlenmesini istedi. 

Hayvancılığın Türkiye'de zor ve yüksek maliyetlerle yapıldığını ileri süren Yıldız, şöyle konuştu:

"Son dönemde süt fiyatının düşeceğiyle ilgili çeşitli spekülasyonlar duyuyoruz. Anlaşılıyor ki ülkenin içinde bulunduğu konjonktürden birileri fayda sağlamaya çalışıyor. Bu yanlıştır, keyfiliktir ve izahı da mümkün değildir. Herkesin sektöre geniş açıdan bakmasını ve sorumluluk almasını istiyoruz. Sürdürülebilir hayvancılık ancak istikrarla olur. Özellikle et fiyatlarının yüksek olduğu bugünlerde süt fiyatlarındaki düşüş, damızlık hayvanların kesimini beraberinde getirecektir. Bunun geçmişteki hiç arzu etmediğimiz kriz dönemlerini beraberinde getireceğini herkesin bilmesini istiyoruz. Üretim ve üretici denildiğinde laf şampiyonluğu yapanları bu durum karşısında da dik durmaya çağırıyoruz."

Yıldız, et fiyatlarında uzun süredir artış yaşandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Sektörün, Hükümetin aldığı bir takım kararlarla ciddi istikrara kavuştuğunu ve bu istikrarın ülkedeki herkese sağladığı faydayı yaşayarak gördük. Geldiğimiz noktada bu istikrar zemininin tekrar devam etmesi, spekülatif ifadelere son verilmesini istiyoruz. Süt fiyatları düşerse damızlık hayvanların kesimi artacaktır. Bu, kısa vadede et fiyatlarını düşürse de uzun soluklu olmaz, süt fiyatı artar. Et fiyatları seçim öncesinden artışa geçti. Et fiyatlarının bugünkü aralıkta kalacağını düşünüyorum, daha da yükselmez. Süt fiyatının artışı süt ürünlerinin de pahalanacağı anlamına gelir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı